منو

تغییر آزمایشی محتوای درسی «کلاس اولی‌ها» از مهر ۱۴۰۳

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، از تغییر محتوای کتب درسی برخی از کلاس اولی‌ها به صورت اجرای آزمایشی محدود و متناسب با شایستگی‌های پایه احصا شده در این سازمان از مهر ۱۴۰۳ خبر داد.
کتب درسی

به گزارش جریان نو، علی لطیفی با حضور در شبکه آموزش سیما، با اشاره به احصای چارچوب شایستگی‌های پایه توسط سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی و لزوم تنظیم برنامه درسی بر اساس این شایستگی ها، اظهار کرد: از مهر ۱۴۰۳ به صورت اجرای آزمایشی و برای تعداد محدودی از کلاس اولی‌ها محتوای آموزشی جدید و بسته‌های تربیتی و یادگیری متناسب با شایستگی‌های محوری و پایه ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه این سازمان چارچوب شایستگی‌های پایه دانش آموزان را احصا کرده است، توضیح داد: آماده کردن دانش آموز برای زندگی باید بر اساس این شایستگی‌های پایه باشد و برنامه درسی نیز باید بر اساس این شایستگی‌ها تنظیم شود. همچنین در این راستا بازطراحی جدول عناوین دروس و توزیع زمان را در دستور کار داریم. نمی‌خواهیم دیگر به صورت موضوع محور به محتوای درسی نگاه کنیم.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در پاسخ به اینکه به نظر شما با توجه به اهمیت پایه اول ابتدایی و یادگیری الفبا در این پایه، اول ابتدایی برای ایجاد این تغییرات گسترده مناسب است؟ توضیح داد: تغییر برنامه درسی باید از ابتدای یک مقطع شروع شود و مهم‌تر اینکه قبل از اینکه کتاب تغییر کند شما باید برنامه درسی را متناسب با آن شایستگی‌های پایه تغییر داده باشید تا نهایتا تغییر در کتاب‌ها شروع شود.

لطیفی ادامه داد: ما یک نقطه آغاز برای پایه اول ابتدایی داریم. در خصوص متوسطه دوم بستگی به این دارد که طراحی که انجام می‌شود به چه نحوی خواهد بود. اگر این چارچوب برنامه‌ها به صورت کامل درآیند؛ امکان شروع این تغییرات از آغاز مقطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم خواهد بود. تا زمانی که نقشه پشت کتاب درسی را اصلاح نکنیم نمی‌توانیم دست در کتاب درسی ببریم.۱۲ سال است که با یک همپیوستگی زیادی عناوین دروس به هم وصل بوده اند. اکنون تدوین چارچوب شایستگی‌های پایه شکل گرفته است و برنامه‌های درسی به میزان قابل توجهی بر اساسا این شایستگی‌های پایه، محتوا را طراحی می‌کنند.

بازطراحی متوسطه دوم به منظور افزایش اختیار دانش آموزان در انتخاب دروس

وی ادامه داد: در حال طراحی جدید برای دوره متوسطه دوم هستیم تا متوسطه دوم را طوری کنیم که بچه‌ها حق انتخاب بیشتری برای دروس داشته باشند و بخشی از فشار‌هایی که روی درس‌ها در این دوره است تعدیل شود. بازآرایی شاخه‌ها و رشته‌ها را در متوسطه دوم انجام دادیم و الان در حال تدوین استاندارد‌هایی هستیم که بخشی از محتوای آموزشی را دیگرانی که می‌توانند تولیدی داشته باشند برایمان انجام دهند و در این راستا استاندارد‌ها و راهنمای تولید را فراهم می‌کنیم. برخی از این اقدامات مثل تدوین چارچوب یا نظام واره شایستگی‌های پایه و عمومی پایان یافته است که قرار است متناسب با این شایستگی‌ها برنامه درسی آماده شود.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=12939

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها
www.novin.com

تصویر روز: