9 اردیبهشت روز روانشناس یا روز جهانی روانشناس

۹ اردیبهشت روز روانشناس و مشاور؛ خلایی در تقویم رسمی کشور

تقارن تصادفی روز روان‌شناس و مشاور در سال ۱۳۹۵ با «روز روان‌شناسی در سازمان ملل متحد» در سال ۲۰۱۶ باعث شده است که نهم اردیبهشت به نادرست به عنوان روز "جهانی" روان‌شناس نامیده شود.
روز روانشناس

جریان نو ؛ بسیاری از علاقمندان حوزه روانشناسی و حتی  افراد تحصیل کرده و اساتید  این حوزه تصورشان  بر  آن است که ۹ اردیبهشت مصادف با ۲۸ آوریل  روز جهانی روانشناس و مشاور است. به این دلیل هر سال در این تاریخ، این  روز را به عنوان روز جهانی روانشناس و مشاور به یکدیگر تبریک می گویند.

روز جهانی روانشناس و مشاور

جریان نو؛ به نقل از دکتر حمید شریفی روانشناس(اینجا) روز جهانی روانشناس وجود ندارد. تنها روز جهانی در این خصوص، روزی تحت عنوان «روز روان‌شناسی در سازمان ملل متحد» است که روز ثابت سالانه‌ای ندارد و مراسم آن هر سال، در سازمان ملل، بیشتر در ماه آوریل، مقارن با فروردین یا اردیبهشت‌ماه در روزهای متغیری برگزار می‌شود.

 دلیل نام گذاری ۹ اردیبهشت به عنوان روز روانشناس و مشاور

ضرورت هویت بخشیدن به روان‌شناسان در ارائه خدمات حرفه‌ای، انجمن روان‌شناسی ایران را در نیمه دوم دهه هفتاد بر آن داشت که پیش‌نویس طرح «تشکیل سازمان نظام روان‌شناسی» را تهیه کند.

این طرح در سایه پیگیری‌های مجدانه افراد حقیقی و حقوقی زیادی و البته بعد از تغییراتی در نهم اردیبهشت‌ماه ۱۳۸۲ با عنوان «قانون تشکیل سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره» در مجلس شورای اسلامی تصویب و نقطه عطفی در استقلال روان‌شناسان و مشاوران کشور شد.

بر این اساس، شورای مرکزی سازمان نظام‌ روان‌شناسی و مشاوره کشور نیز روز نهم اردیبهشت را به عنوان روز روان‌شناس و مشاور تصویب کرد و چند سالی است که این روز در سراسر کشور گرامی داشته می‌شود.

چرا روز روانشناس در تقویم رسمی کشور نیست

در سال ۱۳۹۵، شورای فرهنگی عمومی در بیانیه‌ای درج روز ۹ اردیبهشت در تقویم را رد کرد و بیان داشت: «برگزاری هر گونه مراسم و فعالیت تحت این عنوان وجهه قانونی ندارد». هنوز هم دبیرخانه شورای فرهنگی عمومی به طور رسمی روز ۹ اردیبهشت را به نام روز روان‌شناس و مشاور به رسمیت نشناخته است.

به نظر می‌رسد تقارن تصادفی روز روان‌شناس و مشاور در سال ۱۳۹۵ با «روز روان‌شناسی در سازمان ملل متحد» در سال ۲۰۱۶ باعث شده است که نهم اردیبهشت به نادرست به عنوان روز “جهانی” روان‌شناس نامیده شود.

با این حال روز ۹ اردیبهشت از سوی سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره به عنوان روز روان‌شناس و مشاور شناخته می‌شود و هر سال نیز برنامه‌ای در این روز برگزار می‌گردد.

دلیل انتخاب روز ۹ اردیبهشت به عنوان روز روان‌شناس و مشاوره، تصویب قانون تشکیل سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره در روز ۹ اردیبهشت است.

توانمندی روانشناسان

تاریخ روانشناسی به عنوان دانش مطالعهٔ رفتار و ذهن انسان به یونان باستان باز می گردد دانش روانشناسی تا سال ۱۸۷۹ بخشی از فلسفه انگاشته می شد تا زمانی که به عنوان دانشی مستقل در آلمان و آمریکا مورد مطالعه قرار گرفت.

به موجب تنوع رفتار های انسان، تعداد زیر شاخه‌ های روانشناسی به طور مداوم در حال رشد و تکامل است. شاخه‌ های اصلی روانشناسی شامل رفتاری، غیرطبیعی، زیستی، بالینی، شناختی، تطبیقی، رشد، میان فرهنگی و … می‌شود.

9 اردیبهشت روز روانشناس و مشاور؛ خلایی در تقویم رسمی کشور

برخلاف تصور بسیاری از افراد، کلینیک تنها زمینه کاری روانشناس نیست. روانشناسان فضای بیشتری را در حوزه منابع انسانی شرکت های بزرگ اشغال می کنند و روانشناسی سازمانی به یک علم روزافزون قوی و مهم تبدیل شده است.

 

روانشناس چه کمکی به مامی کند

روانشناسی تا حد زیادی به مردم کمک می کند زیرا می تواند توضیح دهد که چرا افراد به روشی که انجام می دهند عمل می کنند.

با این نوع بینش حرفه ای، روانشناس می تواند به افراد کمک کند تا تصمیم گیری، مدیریت استرس و رفتار خود را بر اساس درک رفتار گذشته بهبود بخشند تا رفتار آینده را بهتر پیش بینی کنند.

روانشناسی با دانش های فلسفه، جامعه شناسی، عصب شناسی، فیزیولوژی و به طور کلی دانش هایی که مربوط به علوم انسانی هستند هم مرز است.

روانشناسان می‌توانند در محیط‌ های مختلف از جمله تحقیقات بالینی، مطب‌های خصوصی، بیمارستان‌ها یا مدارس استخدام شوند.

آنها ممکن است خود به طور مستقل نیز دفتری تاسیس کرده‌ و مراجعه کنندگان را پذیرش و درمان کنند.

در مواردی روانشناسان می‌توانند با توجه به سطح مدرک خود، در جاهای مختلف نیز تدریس کنند.

بهزیستی روانی یک جنبه حیاتی از سلامت کلی ما در دنیای مدرن امروزی است. فقدان سلامت روان می تواند عملکرد مؤثر در محل کار، زندگی شخصی یا حتی در کل جامعه را برای ما دشوار کند.

جایگاه روانشناسان درجامعه

در چند سال گذشته، روانشناسان با وجود چالش های فراوان نقش اساسی را در جامعه ما ایفا کرده اند، زیرا مردم بیشتر از اهمیت اولویت دادن به سلامت روان آگاه شده اند. و روانشناسان توانستند به عنوان یک متخصص در التیام بسیاری از آلام  آحاد جامعه،سازمان ها، نیاز های مردم را  پوشش دهند.

به  طوری که بدون استفاده از خدمات گوناگون روانشناسی در ایفای نقش های خود با مشکلاتی مواجه می شدند.

روانشناسان با شنیدین دقیق و همدلی  همراه با راز داری با دغدغه های روحی و عاطفی مراجعین، به  آن ها کمک می کنند تا  بهبود  چشمگیری در زندگی  خود داشته باشند و با ارائه  راهکار های مناسب برای حل مسائل  و بهبود روابط فرد به التیام  آلام روحی فرد کمک می نمایند.

 

چرا باید روز روانشناس در تقویم رسمی کشور باشد

جریان نو؛ نقش روانشناسان بسیار حیاتی است. آنها به عنوان مشاوران، درمانگران و متخصصانی در زمینه‌های مختلف از روان‌شناسی، می‌توانند به افراد و جوامع کمک کنند تا با چالش‌ها و مشکلات خود مواجه شوند و راه‌های موثر برای حل آنها را پیدا کنند.

از جمله دلایلی که روانشناسان باید تقدیر شوند، ارائه خدمات درمانی، توجه به بهبود کیفیت زندگی افراد، پیشگیری از بروز مشکلات روانی، و ارتقاء سلامت روانی جامعه هستند.

نام‌گذاری یک روز به نام روز روانشناس و مشاور در تقویم رسمی کشور، به عنوان یک اقدام مهم و ضروری است که بیشتر از نقش و اهمیت روانشناسان و مشاوران در جامعه کمک کند.

این روز می‌تواند فرصت مناسبی برای آگاه سازی جامعه از نقش و تأثیرات مثبت روانشناسان و مشاوران از جمله توجه به سلامت روانیجامعه، افزایش آگاهی عمومی،پیشگیری از بیماری های روانی،ترویج فرهنگ مشاوره،توسعه سلامت جامعه باشد.

همچنین، این روز می‌تواند به عنوان یک فرصت برای تقدیر و قدردانی از تلاش‌های روانشناسان و مشاوران در بهبود کیفیت زندگی جامعه، به خصوص در شرایط سخت و پر استرس، باشد.
به علاوه، نام‌گذاری چنین روزی، ممکن است باعث شود که بسیاری افراد برای درمان مسائل خود به دلایل گویا یا نیم گم شده به جای مراجعه به عمه تراپی ها و فالگیرها با آگاهی بیشتری درباره نقش و تأثیرات مثبت متخصصان روانشناسی و مشاوره برای کاهش آلام و التیام روح و روان خود به این درمانگران مراجعه  کنند.
بطور کلّ، نام‌گذاری چنین روز خصوصیات قابل تحسینى دارد که باعث شناسایى بیشتر نقش و اهمیّت جامعه روانشناسی و مشاوره کشور خواهد شد.

تهیه: امیر عباس رحیمی/کارشناس ارشد روانشناسی عمومی

 

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=31537

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها
www.novin.com

تصویر روز: