منو

شکلات بخوریم یا نخوریم ؟!

تحقیقات جدید نشان می‌دهد بر خلاف تصورات گذشته، شکلات برای سلامت بدن مضر نیست بلکه برای بیماری‌های قلبی، فشارخون وحتی پوسیدگی دندان‌ها هم مفید است . شکلات حاوی صدها نوع ماده شیمیایی مفید از جمله فلاونوئیدها، کاتچین، منیزیم و آهن است. البته بايد توجه داشت كه اين نتايج مفید، تنها مختص كساني بوده كه فقط شكلات مصرف مي‌كردند و نه هيچ ماده شيرين ديگري. همچنين اين نتايج در مورد افراد سيگاري، افراد غيرفعال (كه ورزش روزانه ندارند) صدق نمي‌كرد.
شکلات

به گزارش جریان نو، تحقیقات جدید نشان می‌دهد بر خلاف تصورات گذشته، شکلات برای سلامت بدن مضر نیست بلکه برای بیماری‌های قلبی، فشارخون وحتی پوسیدگی دندان‌ها هم مفید است . شکلات حاوی صدها نوع ماده شیمیایی مفید از جمله فلاونوئیدها، کاتچین، منیزیم و آهن است. البته باید توجه داشت که این نتایج مفید، تنها مختص کسانی بوده که فقط شکلات مصرف می‌کردند و نه هیچ ماده شیرین دیگری. همچنین این نتایج در مورد افراد سیگاری، افراد غیرفعال (که ورزش روزانه ندارند) صدق نمی‌کرد.
باید به خاطر داشته باشید که شکلات دارای مقدار زیادی کالری است و مصرف آن به افراد چاق توصیه نمی‌شود. بنابراین باید در مصرف شکلات حد اعتدال را رعایت کرد چرا که مصرف هوشمندانه و متعادل آن است که به سلامتی بدن کمک می‌کند.

شکلات و کاهش التهاب:

مطالعات محققان نشان می‌دهد که شکلات تیره( Dark Chocolate) می‌تواند در کاهش التهاباتی که به بیماری‌های قلبی عروقی منجر می‌شود موثر باشد. التهاب مزمن می‌تواند به بیماری قلبی منجر شود، بنابراین کنترل التهاب از مهم‌ترین بخش‌های درمان محسوب می‌شود.
این بررسی‌ها که بر روی ۴ هزار و ۸۴۹ فرد سالم بدون عوامل خطر بیماری‌های قلبی مانند کلسترول و فشار خون بالا انجام گرفته است نشان می‌دهد، مصرف روزانه ۷/۶ گرم شکلات به معنای یک تکه کوچک شکلات، دو یا سه بار در هفته برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی کافی است. البته مصرف شیر شکلات در این بررسی‌ها تایید نشده است. با مصرف شکلات بیش از این مقدار، آثار مفید شکلات از بین می‌رود.
این تحقیقات همچنین مشخص کرده است که افرادی که میزان نوعی پروتئین به نام CRP در خونشان پایین‌تر است کمتر به التهاب دچار می‌شوند و کسانی که به طور مداوم مقدار کمی شکلات می‌خورند نسبت به سایرین مقدار کمتری CRP دارند. یکی دیگر از مطالعات بهداشتی نیزنشان می دهد که احتمال لخته شدن پلاکت ها و گلبول‌های خونی در توده‌های خطرناک، در افرادی که به شکلات علاقه دارند کمتر است. به شکل کلی، شکلات، خطر ابتلا به بیماری های قلبی یا هر بیماری دیگری را تا حدود ۵۰درصد کاهش می‌دهد.

جنگ شکلاتی با سرطان:

آنتی اکسیدان‌های مختلف موجود در شکلات سبب می‌شود که این خوراکی لذیذ خاصیت ضد سرطانی هم داشته باشد. به عنوان مثال، فلاونوئید موجود در شکلات یک نوع آنتی اکسیدان است که مانع از آسیب به قلب و عروق و ابتلا به سرطان می‌شود و به حفظ سلامت و شادابی پوست کمک می‌کند البته، مقدار این ماده در شکلات‌های تیره بیش از شکلات‌های شیری و سفید رنگ است.
فلاوانول یکی دیگر از این مواد است که مزه تلخ شکلات
شکلات همچنین حاوی مقدار زیادی پروتئین است. کلسیم، ریبوفلاوینB۲، ویتامینB۱ و ویتامین A هم از دیگر ترکیبات موجود در شکلات هستند. شکلات دارای مقادیر زیادی چربی هم هست اما این چربی موجب بالا رفتن کلسترول خون نمی‌شود.
تئوبرومین هم ترکیب دیگری است که به مقدار جزیی در شکلات موجود است و ترکیب این ماده با کافئین موجود در شکلات به ایجاد احساس نشاط در مصرف کنندگان منجر می‌شود.

شکلات شیری و یا شکلات تیره؟!

از آنجایی که شیر با آنتی اکسیدان‌های شکلات پیوند تشکیل می‌دهند و جذب آنها را غیر ممکن می‌کنند٬ شکلات شیری منبع غنی آنتی اکسیدان نیست ضمن اینکه چربی بالاتری نیز دارد. به خاطر داشته باشید که شکلات تیره را با شیر نخورید تا از فواید آنتی اکسیدانی آن بهره‌مند شوید.
از میان انواع شکلات‌ها٬ شکلات تیره به دلیل خاصیت ضد اکسیدانی‌اش است که توصیه می‌شود. شکلات تیره به عنوان شکلات تلخ هم شناخته می‌شود. این نوع شکلات حاوی ۷۰ ٪ شکلات جامد با کمی و یا بدون شکر است. البته لازم است تا در هنگام انتخاب شکلات تیره به موارد زیر دقت کنید:
– حاوی ۷۰ درصد و یا بیشتر کاکائو باشد.
– از کره کاکائو به جای روغن نارگیل و یا روغن پالم در آن استفاده شده باشد. اگرچه کره کاکائو نیز حاوی چربی‌های اشباع است٬ ولی نشان داده شده است که این نوع اسیدهای چرب اثری خنثی بر میزان کلسترول خون دارند که بر خلاف اثر روغن پالم و یا روغن نارگیل است.
– بدون استفاده از روغن‌های هیدروژنه ( چربی‌های ترانس) که اثر منفی بر کلسترول خون دارد، تهیه شده باشد.
– شکلات با کیفیت بالا حاوی کاکائو جامد بیشتری است. قهوه‌ای و یا قهوه‌ای تیره و براق است. از خرید شکلاتی که سایه‌ای متمایل به خاکستری همراه با دانه‌های سفید و یا سوراخ‌های کوچک بر سطح آن دارد خودداری کنید.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=16477

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها
www.novin.com

تصویر روز: