اکسیر جوانی کشف شد/ راه‌های فعال کردن ژن ضد پیری کدامند؟

دانشمندان راز اکسیر جوانی و ژنی خاص در بدن انسان را کشف کرده‌اند که پیری و نرخ فرسودگی سلول‌ها را کندتر می‌کند.
راه های جلوگیری از پیری پوست

به گزارش جریان نو، محققان یک گام کشف اکسیر جوانی و رازهای ضدپیری نزدیک‌تر شده‌اند. آنها کشف کرده‌اند ارتقای یک ژن خاص که در بدن همه انسان‌ها وجود دارد، نرخ  فرسودگی سلول‌ها را کندتر می‌کند.

به نقل از دیلی میل، محققان چینی هنگام بررسی دی‌ان‌ای مگس میوه، متوجه شدند یک ژن خاص در این حشره مشخص می‌کند آنها در جوانی می‌میرند یا خیر. آنها این ژن را در مخازن داده انسانی بررسی کردند و متوجه شدند ۹۳ درصد با یک ژن انسانی به نام «DIMT1» مطابقت دارد.

آنها در تحقیقات آزمایشگاهی، سلول‌های انسانی را در معرض تشعشعات قرار دادند تا آسیبی را ایجاد کنند که قابل مقایسه با تاثیرات مرتبط با سن در افراد است. نتایج نشان داد، سلول‌هایی که «DIMT1» بیشتری داشتند، ۶۵ درصد دیرتر از سلول‌های تغییر‌نیافته پیر شدند.

اکنون محققان امیدوارند این یافته‌ها به گسترش تحقیقاتی منجر شود که بتوان با داروهای نوین، این ژن را در افراد فعال کرد.

هر دو ژن انسانی و حشره، شکل و ساختار «میتوکندریا» را تغییر می‌دهد. «میتوکندریا» نقش مهمی در متوازن‌سازی فشار اکسیداسیون دارد که فرایند پیری را به وجود می‌آورد. همچنین «میتوکندریا» مسئول تولید انرژی «ATP» است که سلول‌ها برای عملکرد به آن نیاز دارند. این ماده مانند یک ایستگاه نیرو در بدن انسان است که توان مورد نیاز برای فعالیت سلول‌ها را تامین می‌کند.

اگر سلول‌های انسانی به انرژی مورد نیاز خود دست نیابند، بافت یا اعضای بدن به درستی کار نمی‌کند و همین امر، سرآغاز فرآیند پیری است. محققان برای یافتن ژن‌های ضدپیری مذکور «۱۲۸۳» بخش دی‌ان‌ای در حشرات را بررسی کردند و متوجه ژن «CG11837» شدند که چرخه حیات آنها را تنظیم می‌کرد. هنگامی که محققان فعالیت ژن را افزایش دادند مگس‌های میوه تا ۵۹ درصد طولانی‌تر زنده ماندند.

پژوهشگران با استفاده از مخزن «AlphaFold2» که برنامه هوش مصنوعی جهت پیش‌بینی ساختار پروتئین است، وجود ژن‌های مشابه در افراد را بررسی کردند. آنها متوجه شدند ساختار «CG11837» مشابه ژن انسانی «DIMT1» است.

نتایج این پژوهش در ژورنال «Nature Aging» منتشر شده است.

 

 

منبع: مهر

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=38034

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها
www.novin.com

تصویر روز: