10 فایده مدیتیشن برای سلامتی

مدیتیشن چیست؟

مدیتیشن تمرکز عمدی توجه برای ایجاد احساس آرامش و افزایش انرژی و آگاهی است. وباعث می شودکه بدن و ذهن و احساسات بتوانندبه تعادل  و هماهنگی برسند.
مدیتیشن چیست؟

جریان نو؛ مدیتیشن چیست؟آیا  شما تا  به حال تجربه مدیتیشن داشتید؟ چقدر با  فواید و تاثیرات مدیتیشن آشنایی دارید؟ اگر شما هم دوست دارید درباره  مدیتیشن  بیشتر بدانید با  مقاله «مدیتیشن چیست؟» همراه جریان نو شوید.

مدیتیشن تمرکز عمدی توجه برای ایجاد احساس آرامش و افزایش انرژی و آگاهی است. وباعث می شودکه بدن و ذهن و احساسات بتوانندبه تعادل  و هماهنگی برسند.

انجام مرتب مدیتیشن فواید زیادی برای سلامتی دارد، از جمله : کاهش استرس و اضطراب.

روش های مختلفی هم برای مدیتیشن وجود دارد، مانند استفاده از مانترا، نگاه کردن به یک شی یا تمرکز بر نفس.  مدیتیشن را  می توان  در حالت نشسته یا حرکت در حین حفظ خودآگاهی انجام داد.

 

چرا مدیتیشن را یاد بگیریم؟

مدیتیشن مزایای زیادی برای ارتقای کیفیت زندگی و سلامت دارد، مجموعه ای از مزایایی که با یادگیری نحوه مدیتیشن مرتبط است.

در حالی که مدیتیشن درمان همه چیز نیست، به طور حتم می تواند فضای بسیار خوبی برای  زندگی شما را فراهم کند. گاهی اوقات، این تمام چیزی است که ما برای انتخاب بهتر برای خود، خانواده جامعه  خود نیاز داریم.

مهم‌ترین ابزاری که می‌توانید برای تمرین مراقبه‌تان به همراه داشته باشید، کمی صبر و حوصله، مهربانی با خودتان و یک مکان راحت و ساکت برای نشستن است.

هنگامی که مدیتیشن می کنیم، فواید گسترده و طولانی مدتی را به زندگی خود هدیه  می کنیم. جالب است که بدانیم  برای انجام مدیتیشن  نیاز  به  وسایل و ابزار و یا  پرداخت هزینه های زیاد برای عضویت در جایی نیست  و خودمان هم می توانیم  یاد  بگیریم.

 

مدیتیشن چه فوایدی دارد

تحقیقات زیادی در باره مدیتیشن و اثرات آن انجام شده است، از جمله  فواید آن می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • کاهش استرس
  • مدیریت اضطراب
  • بهبود تمرکز
  • کاهش  و یا از بین  بردن گفتگوی درونی
  • افزایش خود آگاهی
  • تمرکز بر زمان حال
  • کاهش احساسات منفی
  • افزایش تخیل و خلاقیت
  • افزایش صبر و تحمل
  • کاهش ضربان قلب در حالت استراحت

  

            بیشتر بدانیم:         

علائم  فشار خون  پایین

    ۷ نشانه  بیماری برای کسانی که احساس خستگی می کنند

انواع مدیتیشن

مدیتیشن از رویکردهای متعدد به زندگی، ادیان، فلسفه ها و موقعیت ها تکامل یافته و شکل گرفته است، به این معنی که تکنیک های مختلفی برای انتخاب  آن وجود دارد. برخی از نمونه ها عبارتند از:

  • تمرکز بر دم و باز دم – توجه آگاهانه به حرکت هوا در داخل و خارج سوراخ های بینی، یا شمارش نفس های خود به روش های مختلف
  •  ذهن آگاهی – آگاهی از تجربیات درونی (مانند احساسات، احساسات، افکار و خاطرات بدن) و مشاهده ساده آنها بدون قضاوت
  • خالی کردن ذهن – اجازه دادن به ذهن شما برای پاک کردن ذهن ، به آرامی کنار زدن افکار سرگردان.
  • نگاه کردن به یک شی – تمرکز توجه، اما نه لزوما افکارتان، روی شکل، صدا و بافت یک شی مانند یک درخت، شعله شمع، یا یک نقاشی یا تصویر از لحاظ معنوی
  • حرکتی – با استفاده از یک تکنیک فیزیکی مانند یوگا، چی گونگ یا تای چی ذهن خود را با هماهنگ کردن نفس و بدن با حرکات آرام آرام کنید.
  • استفاده از یک مانترا یا  ذکر – تکرار یک کلمه یا عبارت به طور منظم، با صدای بلند یا بی صدا، گاهی اوقات با تنفس، برای متمرکز کردن توجه و روشن کردن آگاهی شما.

 

انجام مرتب مدیتیشن فواید زیادی برای سلامتی دارد، از جمله : کاهش استرس و اضطراب.

چگونه مدیتیشن کنیم؟

مدیتیشن کاری است که همه می توانند در هر سنی یاد بگیرند و  انجام دهند، در اینجا نحوه انجام آن آمده است.

 مدیتیشن ساده‌تر  از آن چیزی است که بیشتر مردم فکر می‌کنند. این مراحل را بخوانید، تا  با  انجام مدیتیشن آشنا  شوید .

جای آرامی در منزل و یا  محل کار خود پیدا کنید ،مطمئن شوید جایی هستید که بتوانید در این فرآیند استراحت کنید، یک  ساعت تایمر دار برای مدت ۱۰ دقیقه  تنظیم کنید.

مدیتیشن چیست؟

۱) بنشینید

جایی را برای نشستن پیدا کنید که به شما احساس آرامش و سکوت کند.

۲) محدودیت زمانی تعیین کنید

اگر تازه شروع کرده اید، انتخاب زمان کوتاهی مانند پنج یا ۱۰ دقیقه می تواند به شما کمک کند.

۳) به بدن خود توجه کنید

شما می توانید روی یک صندلی بنشینید و پاهای خود را روی زمین قرار دهید، می توانید به صورت چهارزانو بنشینید،  و یا دو زانو بنشینید در حالی که ستون فقرات شما صاف است.- همه چیز خوب است. فقط مطمئن شوید که در  موقعیتی هستید که می توانید مدتی در آن بمانید.

۴)  دم و باز دم خود را احساس کنید

دم وباز دم خود را در هنگام ورود و خروج دنبال کنید.

۵) توجه کنید که چه زمانی ذهن شما سرگردان شده است

به ناچار توجه شما دم و باز دم  را رها می کند و  ذهن  و توجه شما به جاهای دیگر سرگردان می شود. وقتی متوجه شدید که ذهنتان سرگردان شده است – در چند ثانیه، یک دقیقه، پنج دقیقه – فقط توجه خود را به دم و باز دم بازگردانید.

۶) با ذهن سرگردان خود مهربان باشید

خودتان را قضاوت نکنید یا در مورد محتوای افکاری که در آن گم شده اید خود را درگیر نکنید.

۷) با مهربانی ببینید

وقتی مدیتیشن تمام شد، به آرامی چشمان خود را باز کنید (اگر چشمانتان بسته است، آنها را باز کنید). یک لحظه وقت بگذارید و به هر صدا در محیط توجه کنید. توجه کنید که بدن شما در حال حاضر چه احساسی دارد. به افکار و احساسات خود توجه کنید.

خودشه! این تمرین است. توجه خود را متمرکز می کنید، ذهنتان سرگردان می شود، آن را برمی گردانید، و سعی می کنید تا آنجا که ممکن است با مهربانی این کار را انجام دهید (هر چند بار که نیاز دارید).

مدیتیشن چیست؟

 

مدیتیشن برای چه کسانی مناسب است ؟

مدیتیشن برای همه افرادی که علاقه‌مند به بهبود ذهنی و روحی خود هستند، مناسب است. مدیتیشن یک تمرین ذهنی است که به شما کمک می‌کند به این حالت تمرکز و آگاهی درباره تجربه های درونی و بیرونی خود برسید.

با تمرین مدیتیشن، شما می‌توانید استرس را کاهش دهید، با اضطراب و افکار منفی برخورد کنید، خلاقیت و تمرکز خود را افزایش دهید و به صورت کلی بهبود کیفیت زندگی خود را تجربه کنید.
بنابراین، مدیتیشن برای هر کسی که می‌خواهد به بهبود خود بپردازد و به تعادل ذهنی و روحی برسد، مناسب است.

مدیتیشن چیست؟

اگر مدیتیشن نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

جریان نو ؛اگر مدیتیشن نکنید، ممکن است از برخی از فواید و اثرات مثبت مدیتیشن بی‌بهره باشید. مدیتیشن به شما کمک می‌کند تا به آگاهی بیشتری از تجربه‌های درونی و بیرونی خود برسید و این باعث می‌شود که بهبودی در زندگی روزمره‌تان را تجربه کنید.
بدون مدیتیشن، ممکن است در معرض استرس و نگرانی‌های روزمره قرار بگیرید، ممکن است دچار حواسپرتی شوید و احساس آرامش و تسلط بر افکار و احساسات خود را تجربه نکنید.
همچنین، امکان افزایش خلاقیت و بهبود عملکرد شما نیز ممکن است کمتر شود.
بنابراین، مدیتیشن یک روش مفید برای بهبود ذهنی و روحی است و عدم انجام آن به معنای از دست دادن برخی از فواید می‌باشد.

چقدر باید مدیتیشن کنم؟

مدیتیشن  به همین سادگی… و چالش برانگیز و همچنین قدرتمند است و ارزشش را دارد. نکته کلیدی این است که متعهد شوید که هر روز بنشینید، حتی اگر پنج دقیقه باشد.

شارون سالزبرگ معلم مراقبه می گوید: «یکی از معلمان مدیتیشن من گفت که مهمترین لحظه در تمرین مراقبه، لحظه ای است که برای انجام آن می نشینید. زیرا درست در آن زمان به خود می گویید که به تغییر اعتقاد دارید، به مراقبت از خودتان اعتقاد دارید و آن را واقعی می کنید. شما نه تنها ارزشی مانند تمرکز حواس یا شفقت را به صورت انتزاعی دارید، بلکه واقعاً آن را واقعی می کنید.»

تحقیقات اخیر توسط آمیشی جاه، عصب شناس، نشان داده است که ۱۲ دقیقه مدیتیشن، ۵ روز در هفته، می تواند از توانایی شما برای توجه محافظت و تقویت کند.

تنظیم و باز نویسی: امیر  عباس رحیمی،روانشناس

 

 

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=13117

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها
www.novin.com

تصویر روز: