ناپدیدشدن هواپیمای حامل دو ایرانی با «پاسپورت دزدی»/ از اسرارآمیزترین سانحه هوایی جهان چه می‌دانیم؟

ده سال از یکی از اسرارآمیزترین سانحه هوایی تاریخ می‌گذرد. در هشتم مارس ۲۰۱۴ پرواز MH370 هواپیمایی مالزی در مسیر خود به سوی چین ناگهان ناپدید شد و هیچ اثری بهجای نگذاشت. در بین ۲۲۷ مسافر این پرواز دو مرد جوان ایرانی که قصد داشتند با پاسپورت‌های سرقت‌شده زندگی جدیدی را در اروپا آغاز کنند، حضور داشتند.
هواپیما

به‌رغم انجام چندین عملیات جستجوی گسترده در جنوب اقیانوس هند، هیچگاه کوچکترین اثری از این هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ و مسافرانش یافت نشد. البته اگرچه چند قطعه کوچک، به باور برخی می‌تواند قطعات این هواپیما باشد، بعد‌ها در ساحل پیدا شد، اما هیچ جسد و یا بقایای قابل اتکایی کشف نشد.

به گزارش جریان نو، حتی تلاش‌های شرکت روباتیک دریایی آمریکایی اوشن اینفینیتی (Ocean Infinity) در سال ۲۰۱۸ بی‌نتیجه ماند. حال دولت مالزی در روز یکشنبه سوم مارس اعلام کرد که ممکن است عملیات جستجوی دیگری را برای یافتن این هواپیما به راه بیندازد.

در سال ۲۰۲۳ نتفلیکس در مستندی با نام «ام‌اچ۳۷۰: هواپیمایی که ناپدید شد» (MH370: The Plane That Disappeared) به بررسی زوایای دیگری از عملیات جستجو‌ برای یافتن این هواپیما پرداخت.

بیشتر بخوانید؛ هواپیمای بویینگ ۷۳۷ از مبدا کیش دچار نقص فنی شد+ فیلم

پرواز MH370 در روز هشتم مارس سال ۲۰۱۴ درست ۳۹ دقیقه پس از آن‌که کوالالامپور، پایتخت مالزی را به سوی پکن، پایتخت چین ترک کرد، از صفحه رادار محو شد.

خلبان پیش از ترک آسمان مالزی، در آخرین تماس با برج مراقبت فرودگاه کوالالامپور گفت: «شب بخیر، پرواز شماره ۳۷۰ هواپیمایی مالزی.» اما زمانی که در حریم هوایی ویتنام درحال پرواز بود، نتوانست ورود خود را به آسمان این کشور به برج مراقبت شهر «هو شی مین» اعلام کند.

دقایقی بعد، دستگاه ترابری کننده (Transponder) هواپیما که وظیفه ارسال مکان آن را به برج مراقبت برعهده دارد، خاموش شد.

بنابر اطلاعات رادار نظامی، هواپیما پیش از آن که برای همیشه ناپدید شود، برای پرواز بر فراز دریای آندامان دور زده است. داده‌های ماهواره‌ای نیز حاکی از آن است که هواپیما سپس برای ساعت‌ها، شاید تاجایی که سوختش تمام شود، به پرواز ادامه داده است. کارشناسان بر این باورند که هواپیما در یکی از نقاط دور افتاده اقیانوس هند سقوط کرده است.

نظریه‌های بسیار در مورد سرنوشت این پرواز از هواپیماربایی گرفته تا کمبود اکسیژن در کابین و تمام شدن سوخت، مطرح شده است، این درحالی است که هیچ تماسی مبنی بر باج‌گیری، گزارش آب و هوای بد با برج مراقبت برقرار نشده و شواهدی هم مبنی بر نقص فنی این پرواز دردسترس نیست. بازرسان مالزیایی در گزارش سال ۲۰۱۸، با بررسی تمام مسافران، هیچ‌شواهدی مبنی بر «اقدام قانون‌شکنانه» در پرواز پیدا نکردند.

دولت مالزی پیشتر گفته بود شخصی به طور عمد ارتباط هواپیما با زمین را قطع و هواپیما را منحرف کرده است.

مسافران ایرانی این پرواز که بودند؟

بنابر اعلام پلیس بین‌الملل (Interpol)، یکی از این دو مسافر جوانی به نام سید محمدرضا دلاور بوده که از یک پاسپورت دزدیده شده ایتالیایی استفاده می‌کرده است. نام جوان دیگر، پوریا نورمحمدی بود که او نیز با یک پاسپورت سرقتی اتریشی سفر می‌کرد.

اینترپل می‌گوید که هردوی این پاسپورت‌ها در تایلند دزدیده شده بودند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=25277

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها
www.novin.com

تصویر روز: