مدارس ایران‌شناسی در انتظار بودجه/ تلاش برای دیدارهای مردمی از بنیاد ایران‌شناسی

رئیس بنیاد ایران‌شناسی می‌گوید: بسیاری از مصوبات جلسه هیات امنا با رئیس جمهور از جمله مدارس ایران‌شناسی در انتظار بودجه مانده‌اند.
ایران‌شناسی

به گزارش جریان نو ،‌ اسفند ماه سال گذشته بود که رئیس جمهور در جلسه هیئت امنای بنیاد ایران‌شناسی بر ضرورت ارائه تعریف جامع از مفهوم «ایران» با گستره جغرافیای سیاسی، فرهنگی و تمدنی آن و احیای هویت ملی ایرانی ـ اسلامی تاکید کرد.

در این جلسه تحلیل محتوای کتاب‌های درسی مرتبط با شناخت ایران، تشکیل مرکزیت هویت ملی ایرانی ـ اسلامی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد دستگاه‌های ذیربط با محوریت و پیگیری بنیاد ایران‌شناسی، تهیه و ارائه طرح جامع طراحی و راه‌اندازی مدارس ایران‌شناسی به تصویب رسید.مصوباتی که تا به امروز علی‌رغم تلاش‌های دولت و بنیاد ایران‌شناسی به مرحله اجرا نرسیده است،‌ محمدحسین رجبی‌دوانی مدیر بنیاد ایران‌شناسی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم،‌ در این زمینه می‌گوید:‌ ما طرح‌ها و برنامه‌هایی داشتیم که در این جلسه مصوب شد، اما هنوز ابلاغ نشده است.

وی ادامه می‌دهد: البته ما دربنیاد ایران‌شناسی امور مقدماتی و مطالباتی ایجاد مدارس ایران‌شناسی در سراسر کشور را دنبال می‌کنیم،‌ هم‌چنین مطالبات درباره نمایشگاه، ادوار تاریخی، فرنگ و تمدن ایران زمین در بنیاد پیگیری شده است،‌ اما برای اجرایی شدن باید از سوی ریاست جمهوری به ما ابلاغ شود. تا این موارد به بنیاد ایران‌شناسی ابلاغ نشود،‌ ما نمی‌توانیم به سراغ دستگاه‌های دیگر برویم که بیایید در این موارد اقدام کنید.

رجبی‌دوانی درباره علت ابلاغ نشدن اجرای این مصوبات می‌گوید: این تاخیر به دلیل مشکل بودجه است،‌ برخی از این مصوبات نیازمند،‌ بودجه‌های بالاست که باید منابع آن را پیش‌بینی کرد‌، به همین منظور هنوز ابلاغ نشده است.

رئیس بنیاد ایران‌شناسی با اشاره به همکاری این بنیاد با بنیاد سعدی برای گسترش زبان فارسی در جهان که یکی از روش‌های اشاعه فرهنگ ایران است، ادامه می‌دهد:‌ ما با بنیاد سعدی و شخص آقای حداد عادل که عضو هیات امنای ما هم هستند،‌ تعامل خوبی داریم، حتی در اساسنامه بنیاد،‌ فعالیت برون‌مرزی برای برقراری ارتباط با مراکز ایران‌شناسی در سطح جهان و تبادل علمی دیده شده است،‌ اما به دلیل نبود بودجه فعلا همه این برنامه‌ها متوقف شده است.

وی درباره فعالیت‌های در حال حاضر بنیاد تصریح کرد: اکنون برنامه پژوهشی ۳ ساله‌ای در بنیاد تدوین شده است که همکاران مشغول انجام آن هستند، سلسله تحقیقاتی بود که از دوران قبل از ما انجام شده بود، آن‌هایی که از نظر علمی ارزشمند بود را آماده چاپ کردیم. هم‌چنین به سراغ اساتید برجسته‌ای که در عرصه فرهنگ و تمدن ایران زحمت کشیدند و آثار ارزشمندی دارند که به مرحله چاپ نرسیده است،‌ رفتیم و قرار است آثار آن‌ها منتشر شود.

رجبی‌دوانی از انجام اقداماتی در خصوص معرفی بنیاد ایران‌شناسی در سطح داخلی و بین‌المللی خبر داد و گفت:‌ برای معرفی بنیاد ایران‌شناسی در سطح داخلی و بین المللی اقدامات خوبی صورت گرفته است،‌ برای نمونه با صدا و سیما و مراکز دیگر‌، مذاکراتی انجام شده است‌، در عین حال درصدد ایجاد ارتباط با مدارس و دانشگاه‌ها هستیم تا بنیاد را بشناسند. در مجموعه بنیاد نمایشگاه‌هایی داریم که این نمایشگاه‌ها می‌تواند بخشی از عظمت، تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران را نشان دهد. تلاش داریم زمینه دیدارهای مردمی و به خصوص جوانان و نوجوانان از بنیاد را فراهم کنیم تا هویت ایرانی و اسلامی را در آن‌ها ترویج کنیم.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=11220

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها
www.novin.com

تصویر روز: