منو

گرانی ها اوج می گیرد / سال سختی برای مردم در راه است

نمایندگان اعلام می‌کنند که دولت در حوزه کنترل وضعیت اقتصادی وظیفه و مسئولیت بسیار حائز اهمیتی دارد که به آن عمل نمی‌کند یا قادر به انجام آن نیست.
تورم

در پایان سال، فشار گرانی، تورم و بی‌سیاستی اقتصادی دولت، زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده و باعث اعتراض آنها شده است.

اوضاع آنچنان آشفته است که نمایندگان مجلس همراه با دولت هم نسبت به ناتوانی دولت و عملکرد ضعیف مسئولان در سر و سامان ‌بخشی به اوضاع آشفته اقتصادی اعتراض کرده و خواستار نظارت دولت بر قیمت‌ها و مهار گرانی شدند.

به گفته نمایندگان، دولت در زمینه کنترل اوضاع اقتصادی، وظیفه و مسئولیت خطیری دارد که به آن عمل نمی‌کند و یا ناتوان از انجام آن است.

در حالی که دولت سیزدهم در ابتدای روی کار آمدن به مردم وعده داده بود که مشکلات دولت‌های قبلی را برطرف کرده و اوضاع را برای مردم گلستان خواهد کرد ولی متأسفانه آمار و مستندات نشان می‌دهد در سالی که به توصیه رهبری قرار بود «سال مهار تورم» باشد، تورم و گرانی بیش از همیشه صعودی‌تر شده است.

تأسف‌بارتر اینکه از هم‌اکنون صدای پای گرانی‌های بیشتر برای سال آینده به گوش می‌رسد که اگر قرار باشد اوضاع بر همین منوال پیش برود، شرایط نگران‌کننده و شکننده‌ای در انتظار خواهد بود؛ لذا لازم است عقلای قوم و آنانی که سرنوشت مردم و کشور برای آنها اهمیت دارد، تا دیر نشده به فکر چاره برآیند.

بابک نگاهداری درباره این‌که امروز دولت از افزایش میزان بودجه در مجلس شورای اسلامی شکایت دارد و معتقد است این میزان اضافه کردن بارمالی به بودجه باعث ایجاد ناتزاری و تورم می‌شود در مرکز پژوهش‌ها در این خصوص بررسی صورت گرفته است، گفت: بحث ناترازی بودجه در حقیقت یکی از اصلی‌ترین عوامل ایجاد تورم در جامعه است و تورم هم شاید اصلی‌ترین عواملی است که نارضایتی مردم را ایجاد کرده است. باید گفت علیرغم همه تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد تا درآمد مردم افزایش یابد، تورم سریع‌تر از مسئولین همه اقداماتی که برای بهبود معیشت مردم اعمال می‌شود را خنثی می‌کند.

جریان نو نوشت: رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که ریشه تورم در ناترازی‌های بودجه، شبکه بانکی، صندوق‌های بازنشستگی و انرژی است و همه این‌ها دست به دست هم می‌دهند، خاطرنشان کرد: مهم است دولت و مجلس تلاش کنند این ناترازی بودجه به حداقل برسد.

وی یادآور شد: معمولا در ظاهر این ناترازی وجود ندارد، اما هنگامی که در منابع و مصارف عمیق و دقیق می‌شویم مشاهده می‌کنیم منابعی پیش‌بینی شده که محقق نمی‌شود، یا مصارفی دیده می‌شود که منابع واقعی برایش دیده نشده و همه این‌ها باعث می‌شود ناترازی ایجاد شود.

نگاهداری افزود: اهتمام مجلس به ویژه ریاست مجلس این بوده که تا جایی که امکان دارد از افزایش هزینه‌ها و کسری بودجه جلوگیری کنند و نیاید با مصارفی که منابع متناظر ندارد باعث ناترازی شود و این دغدغه جدی رئیس مجلس بوده و در این مدت هم دنبال شده است.

وی با بیان این‌که واقعیت این است که ناترازی یک جاهایی هم به دولت بازمی‌گردد و هم یک جاهایی به مجلس بازمی‌گردد، خاطرنشان کرد: لایحه بودجه‌ای هم که دولت‌ها معمولا به مجالس در همه سال ها داده‌اند یک ناترازی هایی در همان اول که لایحه ارائه می شود وجود دارد، چرا؟ چون اصلاً در فرآیند کاری ما اینگونه است که بسیاری از اوقات نگاه‌های بخشی مختلف، رایزنی‌ها و چانه‌زنی‌های بخشی وجود دارد، یا تحت فشارهایی که وزارتخانه‌ ها به دولت می‌آورند از همان اول در لایحه بودجه یک ناترازی وجود دارد و به مجلس هم که می‌رسد نمایندگان هم دغدغه حوزه‌های انتخابیه و مشکلات محلی و استانی و منطقه ای دارند، آن‌ها هم دوست دارند کارهایی برای مردم منطقه خودشان انجام دهند و در نتیجه ممکن است یکسری مصارف و هزینه‌های این گونه درست شود.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=26777

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها
www.novin.com

تصویر روز: