پیش‌بینی روند بازار سرمایه در هفته آتی/ سمت سیاست‌های بازارساز به کدام سو می‌رود؟

ارزش معاملات گروه خودرو به عنوان لیدر سنتی بازار در صدر جدول قرار گرفت. روسیه در دریافت پول نفت خود از هند به مشکل خورده است به نظر می‌رسد زخم تحریم در اقتصاد روسیه نیز سر باز کرده و اتفاقی که در تجارت ایران با کره به وقوع پیوست اکنون در رابطه تجاری هند و روسیه در حال وقوع است.
بازار سرمایه

به گزارش جریان‌نو، در حال حاضر، گروه خودرو به عنوان یکی از پیشروان بازار سرمایه در رتبه‌بندی معاملات است. از سوی دیگر، مشکلاتی که روسیه دریافت پول از هند برای نفت خود دارد، به نظر می‌رسد تحریم‌ها به اقتصاد روسیه نیز آسیب رسانده است و این وضعیت، شبیه به آنچه در تجارت ایران و کره اتفاق افتاد، در روابط تجاری هند و روسیه رخ داده است.

میانگین ارزش معاملات خرد بازار سرمایه در حوالی ۴ هزار میلیارد تومان است و چندوقتی است که دلار در کانال ۵۰ هزار تومان تثبیت شده و بازار سرمایه هم در پایین تر از کانال ۲ میلیون و‌‌پنجاه هزار واحدی تثبیت شده‌است.

در شرایطی که سیاست بازارساز تثبیت قیمت ارز است به نظر می‌رسد چیزی شبیه این اتفاق در بازار سرمایه هم قابل مشاهده است.

به هرحال بازار سرمایه مدتی است که رنج شده‌‌ است و تفاوت آن با بازار ارز در آنست که در حالیکه بازار ارز مجالی به نوسانگیران نمی‌دهد در این مدت چرخش پول در گروه‌های مختلف بازار سرمایه فرصت نوسان‌گیری را برای سهامداران فراهم کرده است.

در دیدبان روز گذشته گروه خودرویی بررسی شد و در این گزارش مطرح شد که این گروه به محدوده حساسی رسیده‌است که باید تعیین تکلیف کند.

با شروع معاملات در روز قبل نشانه‌هایی از وقوع این پیش‌بینی رویت شد و گروه خودرو در صدر بالاترین ارزش معاملات قرار گرفت. از طرفی یک نشانه مثبت دیگر نیز به بازار برگشت، نماد ذوب که در حرکت مثبت اخیر شاخص، لیدر حرکت افزایشی بود روز قبل با افزایش حجم معاملات و رنج مثبت همراه شد، در چنین شرایطی افزایش حجم و ارزش معاملات در گروه خودرو به عنوان لیدر سنتی بازار سرمایه در کنار افزایش حجم معاملات در نماد ذوب می‌تواند به عنوان نشانه‌ای باشد که بازار سرمایه هفته بعد می تواند شرایط بهتری را تجربه کند.

روسیه هم به مشکل ایران در تحریم برخورد

خبر مشکلات روسیه با هند بر سر پرداخت‌ها پیش‌تر در دیدبان بررسی شده بود و در آن گزارش توضیح داده‌شد که چگونه روسیه در تجارت با هند به عاقبت ایران در تجارت با کره گرفتار شده‌است.

تحریم‌ها با هدف گره انداختن در اقتصاد کشورها انجام میشود و روسیه به عنوان بزرگترین صادرکننده گاز جهان نیز از این قاعده مستثنی نیست.

به نظر می‌رسد زخم تحریم در اقتصاد روسیه نیز سر باز کرده و آنچه که پیش از این این در کره برای ایران پیش آمد اکنون در تجارت با هند گریبان روسیه را گرفته‌است.

هند از مشتریان اصلی نفت روسیه پس از تحریم است که در نقطه مقابل مانند کره جنوبی متحد اصلی ایالات متحده نیز هست که بر خلاف خواست آمریکا عمل نمیکند.

هند نفت تخفیف ‌خورده روسیه را خریداری می‌کند، هزینه پرداخت آن را در بانک‌های خود نگهداری میکند و با پرداخت پول واردات خود به روپیه مشکل ناترازی تجاری خودش با روسیه را نیز حل میکند و به بهانه تحریم از پرداخت ارز به روس‌ها خودداری میکند. هند ولی پول روسیه را به سایر ارزها نمی‌دهد، با تخفیف نفت میخرد وبا پالایش نفت روسیه و فروش آن به سایر کشورها سود مازاد نیز کسب میکند.

رابطه تجاری تلخ ایران و کره به نظر می رسد این بار در میان روسیه و هند تکرار می شود و هند در حالیکه از تحریم روسیه به خوبی سود می برد مقامات روسی اعلام کرده‌اند که روسیه منابع زیادی در بانک‌های هند دارد، که به اندازه آن نیاز به کالای هندی ندارد و بخش قابل توجهی از درآمد روسیه از هند به صورت روپیه و بدون استفاده مانده‌است.

محدوده‌های حیاتی در بازار ارز و سکه

تا اینجای کار بازارساز‌ از پس تقاضای ژانویه برآمده است و حتی با تسلط بازارساز بر بازار انتظارات نزولی نیز تقویت شده‌است. حال در چنین شرایطی شکست محدوده حمایتی ۴۹ هزار و ۸۰۰ تومان دلار تهران میتواند انتظارات نزولی را تقویت کند و در نقطه مقابل، محدوده مقاومتی ۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نیز مقاومت سرنوشت‌ساز سکه است. در حال حاضر تثبیت درهم بالای محدوده ۱۴ هزار تومان می تواند انتظارات نزولی را متوقف کند

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=11305

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها
www.novin.com

تصویر روز: