منو

گرمای بالای ۶۰ درجه حیات را تهدید می‌کند/ از ایرانشهر تا عسلویه

شاخص گرما در دبی به احساس گرمای ۶۲ درجه سانتی گراد رسید هر چند که دمای واقعی هوا ۴۳ درجه سانتی گراد بود. دمای آب خلیج فارس همانند مانند وان داغ حمام در حال گرم شدن است. محققان خلیج فارس را در زمره مناطقی شناسایی کرده‌اند که دما در آنجا احتمالا طی ۳۰ تا ۵۰ سال آینده به طور منظم از آستانه گرمای خطرناک فراتر می‌رود.
صداوسیما

به گزارش جریان نو به نقل از واشنگتن پست، گرما و رطوبت در منطقه خلیج فارس در هفته جاری به حد غیرقابل تحملی رسیده و امید چندانی به بهبود وضعیت در چشم انداز دیده نمی‌شود. در برخی از نقاط منطقه شاخص گرما هنگام محاسبه رطوبت به ۶۰ تا ۶۵ درجه سانتی گراد رسیده است. دمای هوا در فرودگاه بین المللی خلیج فارس در عسلویه در ایران در روز چهارشنبه به ۴۲ درجه سانتی گراد و در روز پنجشنبه به ۴۱ درجه سانتی گراد رسید که هر دو روز اوج شاخص گرمای ۶۵ درجه سانتی گراد را ثبت کردند.
در دبی دمای هوا در روز سه شنبه به ۴۵ درجه سانتی گراد رسید و شاخص گرما به بالاترین حد خود یعنی ۶۲ درجه سانتی گراد رسید. از دیگر شاخص‌های گرمای شدید در روز‌های اخیر می‌توان به ۶۰ درجه سانتی گراد در ابوظبی و ۵۷ درجه سانتی گراد در پایگاه هوایی خصب در عمان اشاره کرد.
در آگوست(مرداد) گذشته همان منطقه با افزایش دمای ۷۰ درجه سانتی گرادی درجه گرمای شدیدتری را تجربه کرده بود. حداکثر دمای هوا در این هفته به طور کلی بین ۴۰ تا ۴۶ درجه سانتی گراد فقط تا حدودی بالاتر از حد نرمال بوده است، اما نقاط شبنم که معیاری برای رطوبت هستند بیش از حد بوده و تا ۲۶ درجه سانتی گراد افزایش یافته است.
سطح رطوبت شدید به دمای آب شبیه به وان حمام در خلیج فارس گره خورده است که گرم‌ترین دمای جهان است.

داده‌های اداره ملی اقیانوسی

طبق داده‌های اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده دمای سطح دریا به ۳۵ درجه سانتی گراد می‌رسد. حداقل دما‌های شبانه نیز عمدتا به دلیل رطوبت زیاد فوق العاده گرم بوده و در بسیاری از موارد بالای ۲۹ درجه سانتی گراد باقی مانده است.
دمای هوا در ایرانشهر در ایران تنها در چهارشنبه شب به ۳۶ درجه سانتی گراد کاهش یافت که گرم‌ترین شب جولای(تیر) در تاریخ بوده است.
دمای حباب مرطوب که با استفاده از داده‌های ایستگاه‌های هواشناسی مجاور محاسبه شد ترکیبی از دما، رطوبت، باد و ابر‌ها را در نظر می‌گیرد.
دبی اخیرا با گرمای خطرناک در ۸۹ درصد روز‌های تابستان به عنوان خطرناک‌ترین شهر دارای گرمای تابستان در جهان رتبه بندی شده و دوحه قطر از این نظر در جایگاه دوم قرار گرفته است.

مشاهدات هواشناسی

مشاهدات هواشناسی از فرودگاه بین المللی خلیج فارس نشان می‌دهد که شاخص گرما در روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه به عدد ۶۵ درجه سانتی گراد رسیده است.
امارات متحده عربی شاهد دمای بالای ۵۰.۵ درجه سانتی گراد بود در حالی که اَدرار در الجزایر رکورد خود را با دمای ۵۰ درجه سانتی گراد درجه ثبت کرد.
شهر‌های کویت و عراق به ۵۲.۲ درجه سانتی گراد و الاحساء در عربستان سعودی به رکورد ۵۱ درجه سانتی گراد رسیدند.
شهر عماره با ۳۸ درجه سانتی گراد گرم‌ترین رکورد شبانه در عراق را به ثبت رساند.
در شرق اروپا دمای بالا از ۴۰ درجه سانتی گراد فراتر رفت و برخی از مناطق در شب دما در دمای بالای ۲۹ درجه سانتی گراد باقی می‌ماند. دمای هوا در الجزایر به ۵۰ درجه سانتی گراد رسید.
در یونان هوا به قدری گرم بود که مقام‌های آکروپلیس به مدت پنج ساعت در‌های مکان تاریخی آکروپلیس را به روی بازدیدکنندگان بستند.

دانشمندان می‌گویند امواج گرما نشان می‌دهد که چگونه تغییرات آب و هوایی ناشی از فعالیت‌های انسان دمای تهدید کننده زندگی را رایج‌تر کرده است.

شاخص گرما نشان دهنده احساس آدمی نسبت به گرمای محیط است که میزان آن با در نظر گرفتن دو عامل دمای هوا و رطوبت نسبی تعیین می‌گردد. بدن در اثر فرایند تعرق و تبخیر آن مقداری از گرمای خود را از دست داده و در نتیجه خنک می‌شود.

منبع:فرارو

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=41391

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها
www.novin.com

تصویر روز: