منو

آغاز جلسه دادگاه لاهه برای صدور حکم درباره نسل‌کشی رژیم صهیونیستی

جلسه دادگاه لاهه برای صدور حکم در مورد شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به اتهام نسل‌کشی در غزه از لحظاتی پیش آغاز شده است.
لاهه

به گزارش جریان نو به نقل از الجزیره، جلسه دادگاه لاهه برای صدور حکم درباره شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی در زمینه نسل کشی در غزه از دقایقی پیش آغاز شد. یکی از این حکم‌های احتمالی این دادگاه ممکن است برقراری آتش بس در غزه باشد.

در همین حال منابع محلی با انتشار تصاویری از تظاهرات گسترده در لاهه قبل از صدور حکم این دادگاه در مورد نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه خبر دادند.

آفریقای جنوبی در ۲۹ دسامبر ۲۰۲۳ (۹ دی ۱۴۰۲) شکایتی را به دیوان بین‌المللی دادگستری تسلیم کرده و خواستار صدور حکمی علیه رژیم صهیونیستی به دلیل نقض کنوانسیون نسل‌کشی در جریان حمله به غزه شد.

آفریقای جنوبی در شکایت خود از دیوان بین‌المللی دادگستری خواسته است تا ۹ دستور موقت را صادر کند که برخی از آن‌ها عبارتند از: توقف فوری حملات رژیم صهیونیستی علیه غزه، اتخاذ تدابیر معقول برای جلوگیری از نسل‌کشی فلسطینی‌ها، اطمینان از بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه‌های خود و دسترسی آن‌ها به کمک‌های بشردوستانه مانند غذا، آب، سوخت، تجهیزات پزشکی، سرپناه و پوشاک و در نهایت انجام اقدام‌های لازم برای مجازات دست‌اندرکاران نسل‌کشی و حفظ شواهد مربوط به جنایت نسل‌کشی در غزه.

در حکم اولیه، دیوان دادگستری بین‌المللی به این پرسش اصلی که آیا رژیم صهیونیستی مرتکب نسل‌کشی شده، نمی‌پردازد بلکه تنها اقدامات اضطراری احتمالی، به معنای نوعی دستور منع، بررسی شده است.

دیوان بین‌المللی دادگستری پس از برگزاری جلسات استماع در ۱۱ و ۱۲ ژانویه ۲۰۲۴ (۲۱ و ۲۲ دی ۱۴۰۲)، مذاکرات درباره این پرونده را آغاز کرد.

رسیدگی به شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی به اتهام نسل‌کشی در دیوان بین‌المللی دادگستری، جهان را با انتخابی دشوار مواجه کرد.

تیم حقوقی آفریقای جنوبی با قاطعیت استدلال کردخ بود که رژیم صهیونیستی درگیر فعالیت‌های نسل‌کشی است و از دیوان بین‌المللی دادگستری درخواست کرد اقدامات موقت ویژه‌ای انجام دهد تا ارتش این رژیم را مجبور به توقف عملیات در نوار غزه کند.

کنوانسیون ۱۹۴۸ نسل‌کشی درباره پیشگیری و مجازات جنایت نسل‌کشی تاکید دارد که کشور‌های عضو نه‌تن‌ها باید از ارتکاب نسل‌کشی خودداری کنند، بلکه باید از وقوع آن در هر مکان دیگری نیز جلوگیری کنند.

رئیس دیوان بین المللی دادگستری: مردم غزه بخشی جدایی‌ناپذیر از کنوانسیون پیشگیری از نسل‌کشی هستند.

بیش از ۲۵ هزار نفر در غزه جان خود را از دست دادند و بیش از ۱.۷ میلیون نفر در معرض آوارگی اجباری قرار گرفتند؛ غزه به محل مرگ و افسردگی تبدیل شده و همه چیز در آن فاجعه‌بار و غیرقابل سکونت است.

بیش از ۹۳ درصد از جمعیت نوار غزه قادر به دسترسی به غذا نیستند؛ ظهارات مقامات اسرائیلی درباره انسان‌زدایی کردن فلسطینی‌ها را مد نظر قرار دادیم.

ما نگرانی مقامات مستقل حقوق بشر را در مورد سخنان نفرت‌انگیز اسرائیل در نظر گرفتیم؛ ما این اختیار را داریم که در مورد اقدامات اضطراری در پرونده نسل کشی علیه اسرائیل تصمیم گیری کنیم؛ برخی از حقوقی که آفریقای جنوبی به دنبال آن است منطقی است.

ما این اختیار را داریم که علیه اعمال قهری و سلب حقوق اقدام کنیم؛ اقتدار دادگاه را جز در خطر شدید و نیاز فوری تحمیل نمی‌کنیم؛ حق حمایت از فلسطینیان در برابر نسل‌کشی تضمین شده است؛ ما بر حق فلسطینی‌ها در غزه برای محافظت در برابر اقدامات نسل‌کشی تاکید می‌کنیم.

وضعیت نوار غزه به سمت فاجعه رو به وخامت است و این موضوع بر مناطق اطراف نوار غزه تأثیر خواهد گذاشت.

رئیس دیوان بین‌المللی دادگستری گفت: دادگاه نمی‌تواند درخواست اسرائیل را برای رد پرونده آفریقای جنوبی بپذیرد.

وی اضافه کرد: ما این اختیار را داریم که در مورد اقدامات اضطراری در پرونده نسل‌کشی، علیه اسرائیل تصمیم‌گیری کنیم؛ آفریقای جنوبی حق طرح دعوی را دارد و درخواست اسرائیل برای رد آن قابل قبول نیست.

 

 

 

 

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=19473

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها
www.novin.com

تصویر روز: