جستجو
Close this search box.

گوشت مصنوعی وارد بازار ایران می شود

یکی از شرکت‌های فناور با استفاده از ایزوله‌های پروتئینی دو گیاه، موفق به تولید گوشت گیاهی حاوی ۸۵ تا ۹۰....
گوشت

به گزارش جریان نو ؛ صادق شجاعی، مدیر عامل این شرکت فناور یکی از موضوعات مطرح در کشور را موضوع امنیت غذایی دانست و  یکی از راهکار‌های تحقق امنیت غذایی را تولید گوشت‌های مصنوعی عنوان کرد گفت: مفهوم امنیت غذایی به دسترسی افراد به غذای سالم و به مقدار کافی تعبیر می‌شود و این موضوعی است که در همه اسناد بالادستی، سند امنیت غذایی ۱۴۱۰ و نقشه جامع علمی کشور وارد شده است.

وی یادآور شد: این نوع گوشت‌ها می‌تواند بر پایه سلول، گیاهان و یا قارچ‌ها باشد و در دنیا نیز تولید این نوع گوشت‌ها در این ۳ محور تمرکز شده است، به گونه‌ای که شاهدیم دنیا به سمتی حرکتی می‌کند که دیگر نیازی به کشتن حیوانات نیست؛ چرا که این توانمندی حاصل شده که سلول حیوانات به بافت گوشت تبدیل می‌شود.

مزایای تولید گوشت گیاهی

مجری طرح با بیان اینکه این روش مزایای دیگری همچون کاهش هزینه را در پی دارد، اظهار کرد: طبق آمار‌ها تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به ۹ میلیارد نفر بالغ می‌شود و این سطح از اراضی زیر کشت جهانی، جوابگوی نیاز‌های غذایی این تعداد جمعیت نخواهد بود و نیاز داریم تا سال ۲۰۵۰ تولید مواد غذایی را تا دو برابر افزایش دهیم. در این صورت اگر قیمت موادغذایی افزایش یابد، ناامنی غذایی را داریم، ضمن آنکه افزایش فاصله میان اغنیا و فقرا را نیز ایجاد می‌کند.

مدیر عامل این شرکت فناور یکی از راهکار‌های رفع این چالش را تولید گوشت‌های آزمایشگاهی ذکر کرد و یادآور شد: در شرایط آزمایشگاهی می‌توان گوشتی را تولید کرد که دقیقا بافت، طعم و بوی بافت گوشت حیوانی را دارد. تولید گوشت به این شیوه مزایای زیادی را در پی دارد، از جمله آنکه دارای کلسترول پایین و چربی پایین‌تری است، ضمن آنکه افرادی که از این نوع گوشت‌های مصنوعی مصرف می‌کنند، همان میزان پروتئینی را دریافت می‌کنند که از گوشت حیوانی دریافت کرده‌اند.

وی اضافه کرد: علاوه بر این‌ها در گوشت گیاهی امکان تولید شخصی‌سازی نیز وجود دارد، به این معنا که برای افراد مختلفی که به بیماری‌های متفاوتی مبتلا هستند، می‌توان بر اساس نیاز آنها، گوشت گیاهی در قالب سوسیس، ناگت و همبرگر تولید کرد.

شرکت های جهانی تولیدگوشت گیاهی

به گفته این فناور، در امارات شرکت بزرگی برای تولید این نوع گوشت‌های گیاهی ایجاد شده که از پادشاه این کشور مشوق بزرگی دریافت کرده است، به این دلیل که این شرکت توانسته است فرهنگ گیاه‌خواری را ترویج دهد، ضمن آنکه هواپیمایی این شرکت بر اساس این نوع گوشت ۴۶ نوع غذا به منوی خود اضافه کرده است.

وی قیمت پایین‌تر نسبت به گوشت‌های حیوانی را از مزایای این طرح عنوان کرد و یادآور شد: هزینه گوشت گیاهی یک سوم تولید گوشت حیوانی را دارد. در دنیا شرکت‌های بزرگی در تولید گوشت گیاهی فعال شده‌اند که مجوز‌های سازمان غذا و داروی امریکا را دریافت کرده‌اند یکی از این شرکت‌های بزرگ متعلق به کشور امریکا ماهانه حدود ۴ میلیون دلار فروش برگر دارد و رکورددار فروش برگر گیاهی در دنیا است.

ترکیبات گوشت گیاهی

شجاعی، تولید گوشت گیاهی در این شرکت را بر اساس ایزوله‌های پروتئینی خالص‌سازی از گیاهان مختلفی همچون سویا، باقلا، نخود، جوی دو سر و ماش دانست که این ایزوله‌های پروتئینی حاوی ۸۵ تا ۹۰ درصد پروتئین خالص هستند.

وی تاکید کرد: این مواد غذایی نه تنها برای بدن مضر نیستند، بلکه مصرف روزانه آن‌ها کمک به سالم نگه داشتن بدن خواهد شد.

مجری طرح تاکید کرد: ما نمی‌گوییم گوشت گیاهی می‌تواند جایگزین گوشت حیوانی باشد، بلکه گوشت گیاهی می‌تواند مکمل گوشت حیوانی باشد، به این معنا که می‌توان یک وعده از غذا را با گوشت گیاهی تکمیل کرد به دلیل ارزش غذایی غنی‌ای که دارد.

وی با بیان اینکه برای تولید این نوع گوشت در فاز دریافت مجوز‌ها هستیم، گفت: ما به دانش فنی این محصول دست یافته‌ایم و به گوشتی رسیده‌ایم که بافت، رنگ و مزه گوشت حیوانی را دارد.

به گفته مدیرعامل این شرکت فناور، در تولید گوشت گیاهی از ایزوله‌های پروتئینی بر مبنای باقلا و نخود استفاده شده که به زودی وارد بازار کشور می‌شود.

منبع:فرارو

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=43217

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • تازه ها
  • داغ ترین ها
www.novin.com

تصویر روز:

لینک‌های مفید