کاخ نشینی مافیای زباله در ازای کوخ نشینی زباله‌گردان

این روزها، زباله گردی را یک شغل می دانند که عده بسیاری از این راه درآمدهای نجومی کسب می کنند.
مافیای زباله

به گزارش جریان نو، زباله گردی، یکی از مشکلات بزرگ پایتخت است که عده ای برای امرار معاش، دست به این کار می زنند و زباله های با ارزش که عمده آن ها پلاستیک هستند را از مخازن جمع آوری می کنند. این افراد هیچ ارتباطی با مدیریت شهری ندارند و در اقدامی خودسرانه، دست به این کار می زنند. البته باید به این نکته اشاره کرد که عده ای از افراد زباله گرد، زیر نظر مافیای زباله فعالیت می کنند و از کنار طلای کثیف، زندگی خود را می چرخانند.

تلاش ۲۴ساعته برای پول کثیف

مدت زمان بسیاری است که افرادی را مشاهده می کنیم که با گونی های بزرگ در شهر تردد می کنند و این گونی های بزرگ که بر دوش می کشند، انبوهی از زباله را درون خود جای داده است. البته انبوهی از زباله با ارزش که با بازیافت، مجدد به چرخه تولید بر می گردند. زباله یا همان طلای کثیف، درآمد بسیاری برایشان دارد و حاضر نیستند این کار را رها کرده و به کار دیگری مشغول شوند. ساعت فعالیتشان، ۲۴ ساعته است و تمام طول روز، افراد گونی بر پشت یا همان زباله گرد را مشاهده می کنیم.

هرکس زودتر به مخزن زباله برسد، این امکان برایش وجود خواهد داشت، که زباله های با ارزشی را پیدا کرده و سود زیادی را به جیب بزند. اما عمده افراد زباله گرد، تحت نظر مافیای زباله فعالیت می کنند و درواقع، سرقفلی مخازن زباله به نام آن ها ثبت شده است. یک محله را انتخاب می کنند و حوزه فعالیتشان در همان محدوده است. مافیای زباله گردی به خصوص در شهر تهران، آنقدر قدرت گرفته است که درآمدهای میلیونی در ماه شاید به چشمشان نمی آید.

سود نجومی شبکه مافیا

سود نجومی شبکه های غیر رسمی زباله یا همان مافیا، بسیار نجومی است و هر کیلو زباله قابل بازیافت رقم بسیار بالایی دارد. افراد پیاده ای که روزانه در خیابان ها تردد می کنند، شاید در طول چندین ساعت، ۲۰۰ کیلو زباله قابل بازیافت را جمع آوری می کنند. اگر یک زباله گرد ۲۰۰ کیلو به مراکز بازیافت تحویل دهد، روزانه رقم قابل توجهی را به دست خواهد آورد. طبق گزارشات میدانی، زمانی که از یک زباله گرد پرسیده شد که آیا کار ثابت با حقوق ۷ میلیون درماه می خواهی، در جواب گفت که روزی ۳ میلیون درآمد دارد و این ارقام اصلا برایش معنا ندارد. با این حساب اگر یک زباله گرد روزی ۳ میلیون درآمد داشته باشد، ماهانه مبلغ ۹۰ میلیون تومان پول به جیب می زند.

بسیاری از این افراد که تحت نظر مافیا فعالیت می کنند، درآمد به نسبت کمتری دارند و در ازای این فعالیت سخت، مبلغ اندکی دریافت کرده و در ازای آن جای خواب دریافت می کنند. حال شما تصور کنید که یک باند مافیا، ۲۰ نفر را زیر دست خود داشته باشد. محاسبه کنید که ارقام سنگینی به دست می آید که حتی تصورش را هم نمی توان کرد. بر اساس آخرین آمار، ۱۴هزار زباله گرد فقط در تهران وجود دارد که ۴هزار و ۷۰۰ نفر آن ها کودک هستند. قطعا باندهای مافیا، بهره کشی از کودکان را بهتر می دانند و سود بالایی از کنار آن ها به جیب می زنند. لازم به ذکر است که  آمار زباله گردی، نسبت به ۲ سال گذشته کاهش پیدا کرده است. در اسفند ۱۴۰۰، شغل ۲۴هزار نفر زباله گردی بود که این رقم در آن زمان بسیار وحشتناک به نظر می رسید

فروش زباله به پیمانکاران و افراد غیر رسمی

سود زباله گردی آنقدر زیاد است که عده ای با خودروی شخصی اقدام به جمع آوری زباله می کنند و تحت نظر هیچ شخصی فعالیت ندارند. خودروی خود را کنار مخزن پارک کرده و در زباله ها به دنبال پلاستیک، نون خشک، بطری  و سایر موارد قابل بازیافت می گردند. ساماندهی یا از بین بردن فعالیت زباله گردها اگر صورت نگیرد، به زودی شاهد افزایش تعداد آن ها و بازگشت به آمار ۲ سال قبل خواهیم بود. طبق گفته زباله‌گردها، خریداران غیر رسمی و پیمان‌کاران، این پسماندها را به مبلغی بسیار بیشتر از مبلغ اعلام شده توسط شهرداری خریداری می‌کنند و به این دلیل زباله‌گردها تمایلی به فروش پسماندهای جمع‌آوری شده خود به مراکز بازیافت شهرداری ندارند و به افرادی می فروشند که پول بیشتری پرداخت کنند.

در زمان های گذشته، جمع آوری زباله، مختص افراد معتاد و کارتن خواب بود که برای درآوردن خرج مواد و اندکی غذا، اقدام به زباله گردی می کردند. اما باتوجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، افراد دیگری هم به این شغل روی آورده اند و همانطور که در بالا خواندید، عده ای با ماشین شخصی، اقدام به جمع آوری زباله می می کنند. حجم پول در گردش توسط مافیای زباله به اندازه ای بالاست که شاید به دلیل کمک به چرخه اقتصادی، دولت کاری با آن ها ندارد.

کلام آخر

امید است شهرداری تهران، فکری به حال مخازن زباله کند و همانطور که بارها وعده داده و عملی نکرده است، بر روی مخازن زباله درب به همراه قفل قرار دهد تا فقط ماموران خدمات شهری بتوانند به زباله دسترسی پیدا کنند. با این اقدام، هم جلوی مافیای قدرتمند زباله گرفته خواهد شد و هم بهره کشی از کودکان محدود می شود.

منبع؛ گسترش نیوز

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=15403

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها
www.novin.com

تصویر روز: