منو

از بگم بگم احمدی نژاد تا کلید پیروزی روحانی با رمز گاز انبری/ پنج لحظه‌ از مناظره‌های تلویزیونی که سرنوشت ایران را تغییر دادند (فیلم)

جریان نو، ایام انتخابات فرا رسیده و به فراخور چنین ایامی، مناظرات تلویزیونی هم در راه است. بنا به گفته سازمان صداوسیما، مناظرات نامزدها از هفته آینده کلید می‌خورد و استودیوی مناظرات تلویزیونی باید برای ۶ نامزد انتخاباتی آماده شود. قرار است پنج مناظره چهارساعته با حضور نامزدهای انتخاباتی در پیش داشته باشیم، یعنی قرار است هر سه روز یک‌بار مناظره کاندیداهای انتخاباتی از رسانه ملی پخش شود. البته میزان و تعداد مناظرات در مقایسه با دوره‌های گذشته بیشترین تعداد مناظرات تلویزیونی را از آغاز پخش تصاویر تلویزیونی تا الان به خود اختصاص داده است.

مناظره‌های انتخاباتی همواره با لحظاتی خاص همراه بوده و انگار همان لحظات تعیین‌کننده بوده که سرنوشت پاستور را برای چهار سال رقم زده. در ادامه به سراغ برخی از آن لحظات تاثیرگذار می‌رویم، احتمالا خودتان هم می‌دانید کدام‌ها هستند اما مرورشان خالی از لطف نیست. با ما همراه باشید.

سال ۸۸ / بگم بگمِ جنجالی احمدی‌نژاد مقابل موسوی!

داغ‌ترین مناظره انتخاباتی سال ۸۸ ساعت ۱۰:۳۰ چهارشنبه ۱۳ خرداد بین محمود احمدی‌نژاد و میرحسین موسوی به صورت زنده پخش شد که برمبنای آنچه دبیر وقت ستاد انتخابات صداوسیما اعلام کرد نزدیک به ۵۰ میلیون نفر در داخل ایران این مناظره تلویزیونی را دنبال کردند.

احمدی‌نژاد در این مناظره موسوی را به‌عنوان نماینده دولت هاشمی و خاتمی مورد انتقاد جدی قرار داد و برای اولین‌بار روی آنتن زنده تلویزیون صراحتا نقدهایی را متوجه هاشمی‌رفسنجانی‌ کرد و از فساد اقتصادی، ارتباطات پنهانی و موارد اینچنینی گفت که تا آن زمان در رسانه ملی مطرح نشده بود. مناظره موسوی و احمدی‌نژاد یک اتفاق جنجالی دیگر نیز داشت؛ علاوه‌بر افشاگری‌های احمدی‌نژاد از افرادی مثل ناطق نوری و هاشمی‌رفسنجانی، احمدی‌نژاد پرونده افشاگری علیه میرحسین موسوی و زهرا رهنورد را روی میز گذاشت و با نشان دادن پرونده رهنورد مقابل دوربین، ادعاهایی در مورد مدرک تحصیلی او مطرح کرد.

اعلام تاریخ و ساعت مناظره‌های انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳+جدول

سال ۸۸ / اتهامات بی‌سابقه کروبی و احمدی‌نژاد علیه هم

بی‌شک سال ۸۸، جنجالی‌ترین سال تلویزیون در حداقل پنج دهه اخیر بود. مناظره‌های انتخاباتی ۸۸ انگار در دنیای دیگری دنبال می‌شد و دیالوگ‌ها به بی‌پرواترین شکل ممکن بر زیان کاندیداها جاری می‌شد. پس از ماجرای «بگم بگم» احمدی‌نژاد درر مناظره با موسوی، او این بار به سراغ کروبی رفت و از او توضیحاتی درباره کمک مالی شهرام جزایری و برخی مسائل دیگر داشت که با واکنش متقابل کروبی همراه شد.

سال ۹۲ / کلید پیروزی روحانی با رمز «گازنبری»

مناظرات انتخاباتی سال ۹۲ با حضور همه نامزدهای انتخاباتی برگزار شد. برمبنای تصمیم‌گیری کمیسیون تبلیغات انتخاباتی مقرر شد ۳ مناظره ۲۱۰ دقیقه‌ای با حضور همه نامزدهای انتخاباتی، در روزهای ۱۰، ۱۵ و ۱۷ خرداد ماه به صورت زنده از شبکه یک و راس ساعت ۱۶ برگزار شود.

اما ماجرا جایی آغاز شد که قالیباف از اتفاقات کوی دانشگاه گفت و توضیح داد وقتی قرار بود مجوز برای تجمع دانشجویان تحکیم برای سالگرد کوی دانشگاه صادر شود، روحانی که آن زمان دبیر شورای عالی امنیت ملی بود تمایل چندانی به صدور مجوز نداشته است. روحانی هم در پاسخ به این موضوع اشاره کرد:«شما می‌گفتید دانشجوها بیایند و ما برنامه داریم که گازانبری کار را تمام کنیم.» شاید همین یک جمله سرنوشت انتخابات ۹۲ را تغییر داد.

سال ۹۲/ انتقادات تند علی‌اکبر ولایتی از سعید جلیلی

مناظره سال ۹۲ اما چند دقیقه مهم دیگر هم داشت. علی اکبر ولایتی در مناظره سوم با موضوع سیاست ضمن اعلام جزئیات کارشکنی در توافق هسته ای اش با نیکلا سارکوزی رئیس جمهور وقت فرانسه، از شیوه فعلی مدیریت پرونده هسته ای ایران و فعالیت های سعید جلیلی در مقام دبیر شورای عالی امنیت ملی انتقاد کرد و و از یک ماجرای مهم پرده برداشت.

سال ۹۶ / چهار دقیقه طوفانی روحانی مقابل قالیباف

خب قالیباف برای جبران شکست ۹۲ در واپسین مناظره تلویزیونی سراغ املاک حسن روحانی رفت تا شاید بتواند سبد رای رئیس دولت یازدهم را خالی کند. اما ضربه آخر برای لحظه آخر کنار گذاشته شده بود.

حسن روحانی چهار دقیقه طوفانی داشت. آنچان پرجاذبه و دقیق بود که محمد باقر قالیباف مات و مبهوت به دوربین نگاه می کرد. برای همین هم بود که اهل سیاست نگاه قالیباف در آن لحظات آخر مناظره روز جمعه را دقیقا شبیه نگاه او در مناظره طوفانی سال ۹۲ می دانند. او شکست خود در مناظره را دقیقا جایی حس کرد که روحانی اظهارات جنجالی در نقد او بیان کرد.

 

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=37464

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

www.novin.com

پیشنهادی: