مهم ترین تفاوت عمیق پزشکیان با اسلاف خود این است که برای اولین بار موفق شده با اتکا به ادبیات خاص خود، مسائل پیچیده ژئوپلتیک را برای مردم و افکار عمومی، ساده سازی کند.
محمدمحمودی فعال رسانه ای در یادداشتی اختصاصی برای جریان نو نوشت:
۱- مهم ترین خروجی اولین نشست خبری رئیس جمهور با خبرنگاران داخلی و خارجی، ارسال پیام دوستی به تمام کشورهای اسلامی بدون هیچ استثنایی بود. مسعود پزشکیان با ادبیات خاص خودش، راه آینده و اولویت دولت چهاردهم را به خوبی روشن کرد و نشان داد که با وجود برخی اشتراکات، چه تفاوتهای آشکار و عمیقی با دولتهای همسوی گذشته دارد.
۲- مهم ترین تفاوت عمیق پزشکیان با اسلاف خود این است که برای اولین بار موفق شده با اتکا به ادبیات خاص خود، مسائل پیچیده ژئوپلتیک را برای مردم و افکار عمومی، ساده سازی کند. استفاده پزشکیان از تعابیری نظیر «از خدا می خواهیم تجدید رابطه با مصر را» یا «شیطان مخالف برادری ممالک اسلامی است» و «به زودی با برادران عربستانی خود دیدار خواهم کرد» بخوبی نشان داد که او به هیچ عنوان قصد ندارد «رئیس جمهوری مبهم گو» باشد چرا که حتی در مقابل سوال امکان دیدار با رئیس جمهور آمریکا هم برای رفع تحریم ها، صراحت و سادگی خود را حفظ کرد و گفت، «ما که با آنها دعوا نداریم، اگر آنها هم اثبات کنند دعوا ندارند، خب مشکلی وجود ندارد!».
۳- معنای پیام دوستی پزشکیان از مصر تا عربستان این بود که او به عنوان رئیس دولت چهاردهم نه تنها دیگر اجازه نخواهد داد دیپلماسی کارآمد وزارت امور خارجه در باتلاقی به نام «غرب گرایی» در داخل کشور، گرفتار دلواپسان و امثالهم شود، بلکه بنا دارد برجام جدید را با پی ریزی «جاده دوستی ممالک اسلامی» تقویت کرده تا از همین ابتدای دولت خود راه هر نوع کارشکنی مذاکراتی- به بهانه اختلافات کشورهای اسلامی- را در احیای توافق قرن، مسدود کند.
۴- پزشکیان به عنوان رئیس جمهور و در اولین نشست خبری خود، مهم ترین مطالبه خود را از وزرای خارجه، فرهنگ، میراث، ورزش و جوانان را هم بیان کرد. رئیس دولت چهاردهم بوضوح و در چند نوبت از لزوم سفر بدون مرز میان ایران و همسایگان نام برد. همسایگانی که از سی سال قبل با تأسیس سازمان همکاری های اقتصادی (ECO) آمادگی خود را برای بی مرزی فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی با جمهوری اسلامی رسما نوشتند و اعلام کردند، ولی متاسفانه در دولتهای مختلف نه وزارت امور خارجه، نه وزارت فرهنگ و میراث و نه حتی وزارت ورزش و جوانان، قادر به تحقق آن نشده اند!.
۵- امیدوارم دولتمردان دولت چهاردهم به یک وفاق عملی برای تحقق «جاده دوستی پزشکیان از نیل تا ریاض» برسند و پای انجامش بایستند، چرا که شاید این ماندگارترین ترین اقدام پزشکیان و دولتش برای ایران و آینده منطقه باشد. حرف آخر هم اینکه کاش امروز بجای شعارهای امروزی در پشت سر رئیس جمهور در اولین نشست خبری، فقط این بیت ابدی حضرت فردوسی می درخشید که، «مرا آشتی بهتر آید ز جنگ…». تا همه ی دنیا بدانند وفاق پزشکیان ریشه ای هزار ساله دارد و باید بهتر آن را درک کنند. انشاالله.
۱ نظر
بهترین راه حل برای خروج از مشکلات