از مهندسی برق تا تجارت تجهیزات پزشکی؛توصیه‌های طلایی یک تاجر زن برای ورود به دنیای کسب‌وکار

مریم هاشمی، مهندس الکترونیکی که مسیر شغلی خود را به دنیای تجارت تجهیزات پزشکی تغییر داد، با استقامت و نگرش....

مریم هاشمی، مهندس الکترونیکی که مسیر شغلی خود را به دنیای تجارت تجهیزات پزشکی تغییر داد، با استقامت و نگرش کارآفرینانه توانست به موفقیت چشمگیری دست یابد. او در گفت‌وگو با ما از چالش‌های ابتدایی، نقش خانواده و رمز موفقیت خود در این مسیر پرپیچ‌وخم می‌گوید.

 

در عرصه پویای تجارت، داستان موفقیت افرادی که با تلاش و تغییر نگرش، از مسیرهای غیرمنتظره به قله های کامیابی رسیده اند، همواره الهام بخش افراد بوده است. مریم هاشمی یکی از همین افراد است که با ورود به دنیای تجارت و تمرکز تخصصی بر تأمین تجهیزات اتاق عمل، توانسته است این مسیر را با موفقیت طی کند.

 

خبرنگار: خانم هاشمی لطفاً در ابتدا  خودتان را معرفی کنید و کمی از زمینه‌ی فعالیت تجاری‌تان توضیح دهید.

تاجر: با سلام و عرض ادب خدمت شما. من مریم هاشمی، تاجر تجهیزات پزشکی هستم. به طور تخصصی، تامین تجهیزات اتاق عمل بیمارستان‌ها و همچنین تجهیزات دندانپزشکی را بر عهده دارم و در واقع، فروش این دسته از محصولات، محور اصلی فعالیت تجاری من است.

خبرنگار: قبل از ورود به دنیای تجارت، چه مسیری را طی کردید؟

تاجر: قبل از اینکه وارد عرصه تجارت شوم، در مقطع لیسانس، مدرک مهندسی برق الکترونیک را دریافت کردم. پس از فارغ‌التحصیلی، مانند بسیاری از افراد جویای کار بودم و همواره به دنبال بهترین فرصت شغلی می‌گشتم. از آنجایی که من یک خانم هستم، خانواده‌ام نسبت به محیط کاری من حساسیت بیشتری داشتند و خود من نیز به دنبال درآمد بالاتر در زمان کوتاه‌تری بودم. به همین دلیل، در شهر اصفهان که محل تحصیلم بود، جستجوی فراوانی برای یافتن شغل در شرکت‌های مختلف داشتم. شاید بتوانم به جرات بگویم که هر هفته حداقل پنج شرکت را بررسی می‌کردم و این روند چندین ماه به طول انجامید. با شرکت‌های تولیدی و خدماتی متعددی صحبت کردم و حتی در برخی مشغول به کار شدم.

خبرنگار: تجربه‌ی کار در آن شرکت‌ها چگونه بود و چه چیزی باعث تغییر مسیر شما شد؟

تاجر: در دوره‌ای که در زمینه طراحی بردهای PCB و قطعات الکترونیکی فعالیت می‌کردم، متوجه شدم که همواره نیروهای فروش در آن شرکت‌ها درآمد بالاتری دارند. حتی با وجود اینکه کار طراحی از نظر مهندسی بسیار تخصصی و زمان‌بر بود، باز هم درآمد بخش فروش بیشتر بود. این موضوع در ذهنم نقش بست که کادر فروش معمولاً از درآمدهای بالاتری برخوردارند. بنابراین، به دنبال فرصت‌های شغلی در بخش فروش شرکت‌ها بودم، اما هنوز مسیر مشخصی را انتخاب نکرده بودم. از طرفی، خانواده‌ام پیشنهاد می‌دادند که یک شرکت خدماتی در سطح استان خودمان تاسیس کنم و در زمینه کارهای پیمانکاری مشغول شوم. در همین زمان با جمعیت حضرت خدیجه (س) آشنا شدم. این جمعیت من را با یک دنیای تجارت بسیار بزرگ‌تر آشنا کرد.

خبرنگار: ورود شما به دنیای تجارت چگونه رقم خورد و در این مسیر با چه چالش‌های اولیه‌ای مواجه شدید؟

تاجر: در ابتدای کار، از آنجایی که مستقیماً از دوران دانشجویی وارد این عرصه شده بودم، عملاً درآمدی نداشتم. چه در زمینه تبلیغات و چه در زمینه فروش، به دلیل عدم وجود درآمد برای استخدام نیرو، خودم زمان بیشتری را صرف می‌کردم و تمام کارها را شخصاً انجام می‌دادم. بنابراین، سختی‌ها بسیار زیاد بود، چرا که تنها بودم و ممکن بود اطرافیان با تردیدهایشان انرژی ام را بگیرند اما خوشبختانه، خانواده‌ام همواره حامی و پشتیبان من بودند.

خبرنگار: چگونه توانستید بر این چالش‌ها غلبه کنید و کسب و کار خود را توسعه دهید؟

تاجر: کم کم با رشد کسب و کارم، توانستم مسئولیت‌های مختلف را به نیروهای مجزا بسپارم. بحث تبلیغات، تولید محتوا، رسانه، و فروش به نیروی متخصص سپرده شدند. با گذشت زمان و صحبت با تاجران دیگری که شرایط مشابهی داشتند، میزان معاملات و سودم افزایش یافت و توانستم حقوق پرداخت کرده و زمان بیشتری برای توسعه‌ی سیستم تجاری‌ام پیدا کنم. با گذشت ماه‌ها، کسب و کارم رونق بیشتری گرفت و افراد بیشتری به مجموعه‌ام اضافه شدند. تقسیم وظایف و مدیریت صحیح نیروهای فروش و پشتیبانی باعث شد تا ذهنم آزادتر شود و بتوانم بر توسعه‌ی کار تمرکز کنم. در ابتدای کار، فعالیتم را در یک اتاق کوچک در منزل آغاز کرده بودم، اما با گسترش کار و افزایش نیروها، نیاز به فضای بزرگتری داشتیم. به همین دلیل، با چند تن از تاجران دیگر به صورت اشتراکی یک فضا را اجاره کردیم تا بتوانیم کارها را بهتر پیش ببریم. در آن دوران، از تجربیات یکدیگر بسیار آموختیم و اشتباهات و موفقیت‌هایمان را با هم به اشتراک می‌گذاشتیم. هم‌فاز و هم‌تراز بودن با دیگر تاجران، انرژی ما را چندین برابر می‌کرد.

خبرنگار: چه تجربیاتی در این مسیر کسب کردید که برایتان ارزشمند بوده است؟

تاجر: در این مسیر یاد گرفتم که کارها را به صورت اصولی انجام دهم. خوشبختانه، با شروع جدی کار، درآمدم نیز به لطف خدا خوب بود و این رشد، انگیزه من را برای تلاش بیشتر افزایش داد. یکی از نکات بسیار مهم این است که پس از انجام تحقیقات اولیه و انتخاب مسیر درست، باید با تمام وجود و بدون تردید کار را آغاز کرد و در طول مسیر نیز استقامت داشت. چیزی که به نظر من در موفقیت من نقش اساسی داشت، استمرار و عدم عقب نشینی در برابر مشکلات بود. البته گاهی در طول مسیر کم انرژی می شدم که در آن زمان، استراحت می کردم و به کارهایی که دسوت داشتم می پرداختم.

خبرنگار: در طول مسیر تجارت، آیا با شکست‌های مالی یا چالش‌های غیرمنتظره روبرو شده‌اید؟

تاجر: بله، در تجارت همواره با فراز و نشیب‌هایی روبرو هستیم. ممکن است در پروژه‌ای که برای رسیدن به یک هدف مالی مشخص برنامه‌ریزی کرده‌ایم، به نتیجه‌ی مطلوب نرسیم. همچنین، مشکلات مربوط به تامین‌کنندگان، اختلال در عملکرد وب‌سایت و سایر عوامل مرتبط با کسب و کار نیز می‌توانند تاثیر مستقیمی بر روند کار داشته باشند و باعث بالا و پایین شدن کسب و کار شوند. یک تاجر باید آنقدر قوی و ریشه‌دار باشد که در برابر این مشکلات محکم بماند و تلاطم‌های بازار و مشکلات جامعه نتواند او را از مسیر خود منحرف کند. من سعی کردم با تبدیل شدن به یک شخصیت قوی‌تر، عبور از این سختی‌ها را برای خود آسان‌تر کنم.

خبرنگار: توصیه شما برای کسانی که در ابتدای راه تجارت هستند یا قصد ورود به این عرصه را دارند، چیست؟

تاجر: توصیه من به کسانی که می‌خواهند وارد تجارت شوند این است که ابتدا تحقیقات لازم را انجام دهند، اما پس از انتخاب این مسیر به عنوان راه درست، دیگر تردید نکنند زیرا با استمرار در کار، قطعاً به موفقیت خواهند رسید. نکته‌ی بعدی این است که بسیاری از افراد تازه وارد به تجارت می‌گویند که وقت این کار را ندارند. در این عصر پرشتاب، مدیریت زمان بسیار مهم است.

خبرنگار: در پایان، نظرتان در مورد آینده تجاری ایران و جهان چیست؟

تاجر: همانطور که می‌بینید، در جهان اتفاقات جالبی در حال رخ دادن است و به نظر می‌رسد که قدرت در حال تغییر است و حق به حقدار نزدیک می‌شود. جهان نیز بر همین اساس طراحی شده است. در کشور ما نیز، بیشترین سرمایه در دست دولتمردان است. اگر این عزیزان نیز دغدغه‌ی فروش و رونق کسب و کار مردم را داشته باشند و به این موضوع بها بدهند، ما نیز می‌توانیم مانند کشورهای دیگر قدرتمندتر باشیم. اگر هر فردی به جای کارمند دولت بودن، خود یک کارآفرین باشد، چرخه‌ی اقتصادی ایران بسیار زیباتر و پررونق‌تر می چرخد. من به آینده‌ی روشن تجارت در ایران و جهان خوش‌بین هستم.

 

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=62585

۶ نظر

  • سلام
    تجارت بسار عالی است ولی موانع زیادی باعث ایست ما می شود اگر کسانی باشند که کمک کنند موفقیت ما حتمی است
    متشکرم

  • با نام خدای دانا و حکیم ،بسیار خوشحال هستم که در بین بچه های عزیز آرادی هستم ،بخصوص رییس عزیزم ،استادان بزرگوار و ارجمند ،رییسان محترم مجموعه ،پرچم آزاد همیشه بالاست

  • سلام
    اگر ایشان تاجر موفق و رسانه ای مجازی شده اند چرا در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۵ ژاپن به نمایندگی از مجموعه های ایرانی حضور و شرکت نکردند …
    به قول ما تبریزی ها ایشان با این همه تعریف از خود چرا مجموعه بین المللی خارجی روز جهانی آشنانیستند تا از ظرفیت ایشان بهره مند گردند و برای کشور مقام و منزلت داشته باشند…
    دیگر بس است اینهمه پرواز با یک بال شکسته . هستند شخصیت ها اما خیلی خیلی کم که در جهان نامدار و اعتبار و مقام و قدرت جهانی دارند از ایران محدود محدود که هیچ احتیاجی را نخواستند برای معرفی خود…
    بس است دیگر با این ترفندهای ایرانیان به خود که فقط کوچک کردن را در مقابل شخصیت های جهانی باعث بی آبرویی هستند فقط…

    • سلام.گفته شده چرا در نمایشگاه ها آن هم بین المللی شرکت نکردن .در خصوص این سوال باید بگم نمایشگاها بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد تا فروش وایشون هم که تاجراندفروش btob دارند بازدید کنندگان بیشتر مشتریانbtocاند.پس چرا باید پول بیخودی بده به حضور در نمایشگاه.

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • تازه ها
  • داغ ترین ها
www.novin.com

تصویر روز:

دیدنی ها

لینک‌های مفید