به گزارش جریان نو ;رئیس اداره مکملهای تغذیهای، ورزشی و انرژیزا اداره کل فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، از افزایش مصرف مکملهای تغذیهای در بین مردم خبر داده است. آنطور که ریحانه اکبریان گفته افزایش مصرف مکملها در چند سال اخیر در کشور برای پر کردن شکاف تغذیهای ناشی از کاهش مواد مغذی منابع غذایی و همچنین افزایش استفاده از محصولات آماده و فرآوری شدهاست.
یک رژیم غذایی سلامت و متعادل میتواند تمام نیازهای بدن را با ریزمغذیها اعم از پروتئین و ویتامین تأمین کند و در حالت عادی با یک تغذیه متعادل هیچ نیازی به دریافت ویتامینها یا مواد معدنی نیست. در برابر این اگر ما تغذیه درستی نداشتهباشیم و از گروههای غذایی مختلف و به تناسب مصرف نکنیم با کمبود ریزمغذیها مواجه و ناگزیر میشویم انواعی از مکملها را مصرف کنیم.
مصرف مکملها میتواند جایگزین دریافت ریز مغذیها از تغذیه مناسب باشد؟
گاهی اوقات مصرف مکملها نهتنها پولتان را هدر میدهد، بلکه باعث بروز بیماریهای خطرناک است. به طور نمونه بتاکارتنی که در هویج وجود دارد، سرشار از آنتیاکسیدانها جهت دید چشم است، ولی وقتی که ما آن را نابجا مصرف کنیم میتواند به گسترش تومور ریه منجر شود. هر قدر از دامن طبیعت دورتر بشوید و به طرف تولیدات صنایع غذایی و صنایع دارویی بروید آب در هاون کوبیدن و هدر دادن این سرمایه است.
۴۰ درصد سرطانها از فستفودهاست/ بدن ما به کدام ویتامین ها و مکمل ها بیشتر نیازمند است؟
اگر به آمار بیماریهای سختعلاج و لاعلاج که در قشر مرفه جامعه وجود دارد، توجه کنید، متوجه میشوید که اینها بالاترین توانمندیهای اقتصاد را دارند، ولی در عوض به جای اینکه کیفیت تغذیهشان بهتر شود، مقدارش زیاد شدهاست. به همینخاطر هم بیماریهای قلبی- عروقی، سرطانها و نقرس و مشابه آن از نظر آماری نهتنها در ایران بلکه در جهان در قشر مرفه بیشتر به چشم میخورد.
سیستم بدنی به قدری شگفتانگیز است که خودش را با امکانات تطبیق میدهد.به طور نمونه یک تخممرغ را در نظر بگیرید که هفت گرم پروتئین دارد که تمامی پروتئین در بدن ما به مصرف میرسد. اگر این تخممرغ را با سیبزمینی مخلوط کنیم و با روغن زیتون یک کوکو درست کنیم با یک تیر چند نشان زدهایم . این غذا میتواند ۱۷ گرم پروتئین عالی در اختیار بدن بگذارد که با این مقدار حداقل نیاز بدن به پروتئین تأمین شود. از ۲۱ اسید آمینه مورد نیاز بدن میتواند ۱۲ اسید آمینه را خودش بسازد، اما ۹ اسید آمینه را باید از طریق تغذیه دریافت کند.
به جای گوشت قرمز شما میتوانید از ماهی ساردین یا ماهی کیلکا استفاده کنید که نه فقط پروتئین بلکه کلسیم ما را هم تأمین میکند.
ما از طرف دیگر با رشد فزاینده فستفودها و غذاهای فرآوریشده مواجهیم، به گونهای که قدم به قدم به شکل قارچگونهای تعداد اینها زیاد میشود و فرهنگ غذایی مردم را خیلی تحتتأثیر قراردادهاست.
این غذاها اگر چه بسیار خوشطعم، خوشعطر و خوشرایحه هستند و از سوی دیگر با استفاده از تمام تکنیکهای روانشناسی اینها را با رایحه و عکس اشتهابرانگیز درست میکنند که افراد بیشتر سمتش کشیده شوند، این غذاها سرشار از اسیدهای چرب ترانس است که ۳ درصد اسیدهای چرب ترانس میتواند تا ۳۰ درصد احتمال بیماریهای قلبی را افزایش دهد. علاوه بر این فستفودها سرشار از ترکیباتی است که برای رنگ دادن و نگهداری به اینها زدهاند. همچنین فستفودهایی که از مواد گوشتی تهیه شدهاند، اغلب از ضایعات گوشی تهیه شدهاند.باید بدانیم که ۴۰ درصد سرطانها ریشه در این فست فودها دارد.
آیا هضم این فستفودها میتواند برای هضم ریزمغذیها مشکلی ایجاد کند؟
سیستم بدنی ما واقعاً شگفتانگیز است. بدن ما یک سیستم تولید انرژی و یک سیستم دفاعی دارد که خودی را از بیگانه و ترکیبات سمی را تشخیص میدهد و خنثی میکند. وقتی که سیستم ایمنی خوب کار نکند، به جای اینکه به دشمن حمله کند، به خود ما حمله میکند. این همه بیماریهای نو پدید و بیماریهای خود ایمنی ناشی از عدمتوجه به سلامتی مواد غذایی است که تناول میکنیم. ما بیشتر نیرویمان را برای امنیت غذا هدر میدهیم تا مردم به مواد غذایی دسترسی داشته باشند، اما امنیت غذایی که با ایمنی نباشد، ارزشمند نیست. اگر همراه غذا انواع عوامل بیماریزا و سموم نیز به بدن راه پیدا کند، طبیعتاً دیگر جانبخش نیست و جانستان است.
منبع:خبر انلاین