علل تأخیر در صدور آئیننامه اعطای وام جدید مسکن شهری و افزایش سقف تسهیلات مسکن و تأثیرات آن بر صنعت ساختمان انتقادات جدی به عملکرد بانک مرکزی وارد است و این تأخیر ناشی از عدم پایبندی بانک مرکزی به اجرای مصوبات مربوط به مسکن است.
به گزارش جریان نو، حبیب قاسمی، عضو کمیسیون عمران مجلس، در مورد علل تأخیر در صدور آئیننامه اعطای وام جدید مسکن شهری و افزایش سقف تسهیلات مسکن و تأثیرات آن بر صنعت ساختمان اظهار داشت: ما انتقادات جدی به عملکرد بانک مرکزی داریم و این تأخیر ناشی از عدم پایبندی بانک مرکزی به اجرای مصوبات مربوط به مسکن است.
قاسمی با اشاره به مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری در خصوص افزایش سقف تسهیلات مسکن، گفت: با وجود تصویب افزایش سقف تسهیلات ساخت مسکن شهری به ۸۰۰ میلیون تومان و ابلاغ آن به بانک مرکزی، متأسفانه تاکنون شاهد پرداخت این تسهیلات با سقف جدید به متقاضیان نیستیم. این تأخیر طولانی مدت در پرداخت تسهیلات، امید مردم به خانهدار شدن را کاهش داده و باعث رکود در صنعت ساختمان شده است.
وی با بیان اینکه فصل ساخت و ساز در بسیاری از مناطق کشور محدود به چند ماه از سال است، افزود: تأخیر در ابلاغ آئین نامه اعطای وام جدید مسکن شهری و افزایش سقف تسهیلات مسکن در حالی رخ میدهد که فصل ساخت و ساز در بسیاری از مناطق کشور رو به پایان است. این موضوع باعث میشود که بسیاری از مردم نتوانند از این تسهیلات استفاده کنند و پروژههای ساختمانی آنها با تأخیر مواجه شود.
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به افزایش هزینههای ساخت و ساز گفت: با توجه به افزایش قیمت مصالح ساختمانی و هزینههای ساخت، افزایش سقف تسهیلات مسکن به ۸۰۰ میلیون تومان ضروری بود. اما متأسفانه بانک مرکزی تاکنون و بعد از گذشت دو ماه آئین نامه آن را برای اجرا به بانکهای عامل ابلاغ نکرده است.
قاسمی با تاکید بر ضرورت پیگیری جدی این موضوع از سوی مجلس، اظهار کرد: ما نمایندگان مجلس به عنوان صدای مردم، پیگیر این موضوع خواهیم بود و تا زمان حل مشکل پرداخت تسهیلات ساخت مسکن شهری و ابلاغ آئین نامه آن، با سقف جدید، از تلاش خود دست بر نخواهیم داشت. همچنین، در کمیسیون عمران مجلس نیز این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
وی در ادامه گفت: بانک مرکزی باید به عنوان متولی نظام بانکی کشور، نظارت بیشتری بر عملکرد بانکها داشته باشد و آنها را به اجرای مصوبات قانونی ملزم کند.
قاسمی با اشاره به اهمیت صنعت ساختمان در ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی، گفت: رکود در صنعت ساختمان به معنای افزایش بیکاری و کاهش تولید ناخالص داخلی است. بنابراین، رفع مشکل پرداخت تسهیلات ساخت مسکن، نه تنها به نفع مردم است، بلکه به نفع اقتصاد کشور نیز خواهد بود.
وی گفت: ما امیدواریم با پیگیریهای مستمر مجلس و همکاری دولت، شاهد حل مشکل ابلاغ آئین نامه اعطای وام مسکن شهری و پرداخت تسهیلات مسکن و افزایش سقف آن باشیم.