پالیزدار: در مبارزه با فساد اول باید با خودمان برخورد کنیم/ در مبارزه با فساد حدود ۳۰ تا ۳۵ سال از دنیا عقب هستیم

پالیزدار، دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی در دولت روحانی با تاکید بر این که در مبارزه با فساد....

فساد

پالیزدار، دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی در دولت روحانی با تاکید بر این که در مبارزه با فساد اول باید با خودمان برخورد کنیم، گفت: ما در مبارزه با فساد حدود ۳۰ تا ۳۵ سال از دنیا عقب هستیم. ولی دنیا با سرعت بالایی پیش می‌رود و اگر ما بخواهیم با همین الگوهای قدیمی پیش برویم، امکان‌پذیر نیست که بتوانیم در آینده اصل شفافیت را پیاده‌سازی کنیم یا با با فساد مبارزه کنیم.

 

به گزارش جریان نو، کاظم پالیزدار، دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی در دولت روحانی عصر امروز (سه‌شنبه ۲۰ آذر) در همایش ارزیابی اثربخشی کنوانسیون ملل متحد در مهار فساد، گفت: یکی از مبانی تاریخی مبارزه با فساد در جمهوری اسلامی، مربوط به سال ۱۳۸۰ و بعد از صدور فرمان تاریخی هشت ماده‌ای مقام معظم رهبری است. اما نقطه ضعف ما در ۲۳ سال گذشته این بوده است که ملاک عمل ما، برخورد با مفسد بوده است، نه مبارزه با فساد. همچنین ما به این مقوله نگاه امنیتی داشته‌ایم.

وی افزود: این که بخواهیم به هر موضوعی با دیدگاه نظامی، انتظامی و امنیتی نگاه کنیم، ما را دچار مشکلات و تعارضاتی می‌کند. همان‌طور که اقتصاددانان به ما یاد داده‌اند که اقتصاد نمی‌تواند به صورت دستوری اداره شود، بحث مبارزه با فساد اقتصادی نیز نباید در این چارچوب پیش برود.

پالیزدار تاکید کرد: بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی یک شمشیر دولبه است، یعنی به همان اندازه که می‌خواهیم با مفسدان برخورد کنیم، ممکن است یک بخشی از جامعه را دچار مشکل کنیم، از جمله این که خاطر جامعه دچار آزردگی می‌شود.

این مقام ارشد دولت‌های یازدهم و دوازدهم خاطرنشان کرد: چالش مهم حوزه اقتصادی امروز ایران، پایین آمدن قدرت ریسک مدیران است. اگر مدیری قابلیت و جسارت ریسک کردن نداشته باشد. امکان مدیریت ندارد. تمام مدیران ما به سمتی رفته‌اند که هر اقدامی را صرفا برای رفع مسئولیت انجام می‌دهند. خلاقیت، نوآوری و ابتکار در مدیریت اجرایی به حداقل خود رسیده است.

مسئول ستاد مبارزه با فساد دولت روحانی با بیان این که تعدد و تکثر سیستم‌های نظارتی و وجود نگاه امنیتی در موضوع مبارزه با فساد در کشورمان موفق نبوه است، عنوان کرد: در مبارزه با فساد اول باید با خودمان برخورد کنیم. باید اصل شفافیت را در نظام اداری کشورمان اجرایی کنیم تا فساد کاهش یابد.

پالیزدار یادآور شد: دنیا در حال پیشرفت و تغییر است. برای بهبود وضعیت مبارزه با فساد در آینده، باید از سامانه‌های عادی که امروز داریم، عبور کنیم. امروز عصر، عصر بلاک‌چین (رمزارز) است. باید روش‌های مبارزه با فساد در این حوزه را شناسایی کنیم. در موضوع متاورس که به‌زودی جایگزین اینترنت جهانی خواهد شد نیز روش‌های مبارزه با فساد کاملا متفاوت با شرایط امروز خواهد شد.

دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی در دولت روحانی ادامه داد: باید از الان خودمان را برای وقایع آینده آماده کنیم. این در حالی است که ما در مبارزه با فساد حدود ۳۰ تا ۳۵ سال از دنیا عقب هستیم. ولی دنیا با سرعت بالایی پیش می‌رود و اگر ما بخواهیم با همین الگوهای قدیمی پیش برویم، امکان‌پذیر نیست که بتوانیم در آینده شفافیت ایجاد کنیم یا با با فساد مبارزه کنیم.

پالیزدار تصریح کرد: اگر از همان ۲۳ سال قبل که فرمان مقام معظم رهبری صادر شد، به فرهنگ مبارزه با فساد، ساده‌زیستی و شریف زندگی کردن توجه می‌کردیم، امروز حتما میزان مفاسد اقتصادی در کشورمان کمتر بود. بخشی از مبارزه با فساد، فرهنگی است و هرچقدر بخواهیم با داغ و درفش با مفسد برخورد کنیم، چون فرهنگ‌سازی نکرده‌ایم، مخصوصا در ساختار اقتصادی مانند ساختار ایران، موفق نخواهیم شد.

مسئول ارشد دولت‌های یازدهم و دوازدهم ادامه داد: ساختار اقتصادی ایران را عامل ایجاد انگیزه برای مفسدان اقتصادی دانست و گفت: نظام چندنرخی و دچار پراکندگی قیمت‌ها، خود به خود در مفسدان اقتصادی انگیزه ایجاد می‌کند. حالا هرچقدر بخواهیم در این ساختار برای مبارزه با دزدها تلاش کنیم، آن‌ها همیشه از پلیس‌ها جلوتر هستند. البته این یک قانون طبیعی در بدو خلقت دزد و پلیس بوده است که همیشه دزدها جلوتر بوده‌اند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: باید کاری کنیم که انگیزه دزدی در درون انسان‌ها کاهش پیدا کند که این کار هم نیاز به فرهنگ‌سازی در نسل‌ها دارد. اگر از همین نسل امروز شروع کنیم و به آن‌ها در زمینه لزوم پرهیز از فساد آموزش بدهیم، ۲۰ تا ۲۵ سال دیگر، خیال بخشی از جامعه راحت خواهد شد که دچار وسوسه‌های مربوط به فساد اقتصادی نمی‌شوند. / منبع: دیده‌بان ایران

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=59864

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • تازه ها
  • داغ ترین ها
www.novin.com

تصویر روز:

دیدنی ها

لینک‌های مفید