واعظی: آمریکا دنبال حل اختلاف هسته ای با ایران است

قائم مقام حزب اعتدال و توسعه بر ضرورت انجام اصلاحات برای ایران در سال ۱۴۰۴ تاکید دارد و می گوید:....

قائم مقام حزب اعتدال و توسعه بر ضرورت انجام اصلاحات برای ایران در سال ۱۴۰۴ تاکید دارد و می گوید: اگر CFT و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب و تایید شود و مذاکره هسته ای به رفع تحریم ها منجر شود، گشایش نسبی در اقتصاد کشور را شاهد خواهیم بود.

محمود واعظی، قائم مقام حزب اعتدال و توسعه ضمن آنکه به موانعی مثل تحریم‌ها و لوایح مربوط به FATF می‌پردازد، بر نقش دولت در کاهش مداخله اقتصادی و حمایت از بخش خصوصی برای ایجاد رقابت عادلانه تأکید می‌کند.

واعظی تاکید دارد رفع موانع خارجی می تواند بخشی از مشکلات اقتصادی را مرتفع و زمینه رابرای اصلاحات اقتصادی و تغییر ساختار فراهم کند.

این تحلیلگر سیاسی درباره مذاکره ایران و آمریکا هم تاکید دارد«مقام معظم رهبری صرفا مذاکرات با آمریکا را منع کردند؛ آنهم به دلیل‌ اظهارات ضد و نقیض ترامپ و دولتش در ارتباط با ایران؛ وقتی یادداشت اجرایی ترامپ علیه مردم ایران امضا شد پاسخ ایشان ضروری و هوشمندانه و در راستای منا

فع ملی بود. ایشان هیچ اشاره ای به منع مذاکره رفع تحریم با سایر کشور های ذیربط را نداشتند و ایشان اذن مذاکرات به دولت سیزدهم هم داده بودند و این مذاکرات ادامه خواهد یافت.»

پیش بینی شما از سال ۱۴۰۴ چیست؟

علائم شاخص‌های اقتصادی در وضعیت کنونی مناسب نیست. اگر به سال های گذشته رجوع کنیم، درمی یابیم که تحریم‌ها، بر اقتصاد کشور اثر منفی داشته است؛ به ویژه از سال‌ ۹۷ که ترامپ تحریم با فشار حداکثری را آغاز کرد. اگر وضعیت نرخ ارز، تورم، رشد اقتصادی، بورس و سایر موارد را به دقت و به صورت کارشناسی تحلیل کنیم به این نتیجه می‌رسیم که باید تصمیماتی جدی جهت تغییر شرایط اقتصادی کشور به ویژه معیشت مردم و گرانی‌ها گرفته شود.

 فکر می کنید در چه شرایطی ممکن است ایران دوباره با آمریکا وارد مذاکره شود؟

مقام معظم رهبری صرفا مذاکرات با آمریکا را منع کردند؛ آنهم به دلیل‌ اظهارات ضد و نقیض ترامپ و دولتش در ارتباط با ایران؛ وقتی یادداشت اجرایی ترامپ علیه مردم ایران امضا شد پاسخ ایشان ضروری و هوشمندانه و در راستای منافع ملی بود. به این ترتیب، بیانات رهبری صرفا ناظر به منع مذاکره مستقیم با آمریکا بود و ایشان هیچ اشاره ای به منع مذاکره رفع تحریم با سایر کشور های ذیربط را نداشتند و ایشان اذن مذاکرات به دولت سیزدهم هم داده بودند و این مذاکرات ادامه خواهد یافت.

این موضع حکیمانه پیامی متبادر ساخت که ایران به هیچ‌وجه در موضع ضعف نیست و برای مذاکرات اصول و قاعده دارد. طبیعی است که ما صرفا در حالت برابر و در شرایط احترام و رفتار متقابل با دنیا، ۱+۴ یا ۱+۵ مذاکره می‌کنیم.

البته روشن است که ترامپ این روزها بسیار ضد و نقیض صحبت می‌کند. این مدل مغشوش فقط راجع به ایران هم نیست؛ راجع به کانادا، مکزیک، اروپا، غزه و خرید گرینلند هم همینگونه است. البته ترامپ در برخی از صحبت های خود عقب نشینی کرده است. در آینده هم مواضع آنها تغییر خواهد کرد و به سمت واقعیات معطوف خواهد شد.

آنچه که ترامپ در حال حاضر حداقل در ظاهر می‌گوید این است که ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد. در حالی که ما خودمان بارها و بارها اعلام کرده ایم که دنبال ساخت و گسترش سلاح کشتار جمعی هسته‌ای نیستیم و آن را رد می کنیم. تولید سلاح هسته‌ای در تایید فتوای مقام معظم رهبری نیست. به این ترتیب معتقدم که اگر مبحث مورد اختلاف سلاح هسته‌ای است، با شفافیت می‌توان به یک چارچوب مشترک و سازنده برسیم.

با توجه به شرایط منطقه و بنا بر مذاکرات وزارت امور خارجه کشورمان با تروئیکا، کشورهای اروپایی علاقه‌مند به حل مساله هسته ای از طریق مذاکره مثل گذشته اند. به نظر می‌رسد که آمریکا هم دنبال حل اختلاف هسته ای از طریق سیاسی است. روسیه و چین نیز، کاهش تنش غیر ضرور و حل اختلافات را قبول دارند.

به این ترتیب معتقدم برای گشایش در عرصه سیاسی و اقتصادی باید فضایی را به وجود آوریم که هم مذاکرات هسته‌ای رفع تحریم‌ها انجام و هم موانع FATF برداشته شود. در صورت حصول به این موارد، گشایشی در سیاست خارجی و روابط اقتصادی خارجی کشور به وجود خواهد آمد.

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=62008

۱ نظر

  • بنظرم موقع طرح همچون دیدگاهی نیست، این دیدگاه برعلیه خودی و به نفع دشمن وحشی و چپاولگر غرب به اربابی آمریکاست، ازیک سیاستمدار باتجربه انتظار این دیدگاه در وسط میدان نمیرفت

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • تازه ها
  • داغ ترین ها
www.novin.com

تصویر روز:

دیدنی ها

لینک‌های مفید