مسجد نصیرالملک یکی از بهترین جاهای دیدنی شیراز است که توجه خیلیها را به خودش جلب کرده است، بهویژه در این سالهای اخیر که بازار سلفی و عکاسی با موبایل هم داغتر شده است. کمتر کسی تا مسجد نصیرالملک میرود و بدون عکس با شیشههای رنگیاش برمیگردد.
به گزارش جریان نو؛ وقتی حرف از جاهای دیدنی شیراز باشد، اول یاد بازار وکیل و باغ ارم میافتید که خیلی معروف است. اما نکند بازدید از مسجد نصیرالملک را فراموش کنید که تجربه بینظیری است. در ایران مسجدهای تاریخی زیادی وجود دارد که احتمالا خودشان یا عکسشان را دیدهاید، مثل مسجد کبود تبریز، مسجدهای تاریخی اصفهان یا مسجد وکیل؛ اما مسجد نصیرالملک شیراز تصور شما را از ساختمان مسجد تغییر میدهد. این بنا که به مسجد صورتی هم شناخته شده، پر است از کاشیهای صورتی و شیشههایی که جشنی از نور بهپا میکند. در این نوشته از علیبابا درباره زیباییهای مسجد نصیرالملک، تاریخچه و بهترین زمان بازدید از آن نوشتهایم.
مسجد نصیرالملک کجاست؟
مسجد صورتی ایران را در شهر بهارنارنج، در جنوب خیابان لطفعلیخان زند، کوچه نصیرالملک پیدا میکنید، جایی که به محله گود عربان معروف است. این بنا یکی از دیدنیهای شیراز است که لحظههای خوب بازدید از آن تا زندهاید در ذهنتان میماند.
از تاریخچه این مسجد چه میدانید؟
نصیرالملک لقب میرزا حسن علیخان، حاکم فارس، بوده که در ۱۲۵۵ خورشیدی دستور ساخت مسجد را داد. او از خانواده سرشناس قوام شیرازی و پسر قوامالملک بود.
نصیرالملک همان طور که از اسمش میشود فهمید، از طبقه اشراف بود. مردم او را بهعنوان حاکمی عادل میشناختند که بخش زیادی از املاکش را به خیریه اختصاص داد. جالب است بدانید نوادگان نصیرالملک هم درآمد امروز این مسجد را برای امور خیریه هزینه میکنند.
اگر کتیبه مسجد را بخوانید، نام حاج محمدحسن معمار و میرزا رضا کاشیگر کار را بهعنوان معمار مسجد میبینید. ۱۱ سال طول کشید تا در ۱۲۶۶ کار ساخت و تزیین این بنا به پایان برسد، اما بدون شیشههای رنگی معروفش.
احتمالا استاد حاج میرزا که چند سال بعد شیشهها را طراحی و اجرا کرد، میدانست چه کار ارزشمندی به جا گذاشته است؛ ولی شاید تصورش را نمیکرد که سالها بعد گردشگران از شهرها و کشورهای مختلف چطور جذب بازی رنگ و نور شیشههای رنگی مسجد نصیرالملک میشوند.
منبع:کجارو