فقر و کفر و حجاب!

ا آنکه فقر انتخابی به معنای بی‌نیازی از دنیا از منظر دینداری معنوی امری پسندیده است اما پیامبر اسلام فقر....

ا آنکه فقر انتخابی به معنای بی‌نیازی از دنیا از منظر دینداری معنوی امری پسندیده است اما پیامبر اسلام فقر تحمیلی را همدوش کفر دانسته است…

به گزارش جریان نو، احمد زیدآبادی، تحلیلگر و روزنامه نگار سیاسی طی یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت: “فقر” را فقیهان “نداشتن خرجی سال به قدر کفایت خود و خانواده” دانسته‌اند. با این تعریف اکنون بسیاری از مردم یا فقیرند یا احساس فقر می‌کنند.

فقر دوگونه است، گونۀ اول، فقر انتخابی که در سطح فردی به منظور بی‌نیازی از مال و تجربۀ زیست معنوی صورت می‌گیرد و مختص صوفیان و درویشان و و زاهدان و عارفان و تارکان دنیاست. گونۀ دوم، فقر تحمیلی است که به دلیل ناتوانی یا بی‌لیاقتی در سامان دادن به اقتصاد، به بخشی یا اکثریتی از مردم تحمیل می‌شود. با آنکه فقر انتخابی به معنای بی‌نیازی از دنیا از منظر دینداری معنوی امری پسندیده است اما پیامبر اسلام فقر تحمیلی را همدوش کفر دانسته است: کَادَ اَلْفَقْرُ أَنْ یَکُونَ کُفْراً. (فقر نزدیک است به کفر انجامد.)

دین‌گریزی کنونی در بخشی از جامعۀ ایران در درجۀ نخست محصول فقر تحمیلی است. حال در این شرایط عده‌ای با ادعای دینداری، از یک طرف سبب گسترش فزایندۀ فقر می‌شوند و از طرف دیگر در برابر هر راهکاری برای نجات جامعه از فقر مانع‌تراشی می‌کنند و بدین طریق بر دین‌گریزی مردم دامن می‌زنند، اما در همان حال، با تمسک به تحمیل حجاب بر ناباوران به آن، می‌خواهند خود را دین‌خواه نشان دهند. این جماعت اگر به واقع دیندار و دین‌خواه بودند، با تحمیل فقر بر مردم آنان را از دین فراری نمی‌دادند!

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=61817

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • تازه ها
  • داغ ترین ها
www.novin.com

تصویر روز:

دیدنی ها

لینک‌های مفید