این روزها حضور فرزند معاون اول رئیسجمهور در مراسم تکریم و معارفه وزرای صمت دولتهای سیزدهم و چهاردهم با انتقادهای گستردهای مواجه شده و حاشیه تازهای را برای کابینه چهاردهم بهوجود آوردهاست.
به گزارش جریان نو؛ ماجرا از جایی آغاز شد که در ششمین روز شهریورماه و بهدنبال انتشار تصویر حضور حمیدرضا عارف در جلسه معارفه وزیر صمت، موج تازهای از انتقادها از معاون اول رئیسجمهور کلید خورد؛ موجی که طی روزهای اخیر به داغترین موضوع بحث کاربران ایرانی در شبکههای اجتماعی تبدیل شدهاست.
این اما نخستینبار نیست که «پسر»، سبب سرازیر شدن سیل انتقادها به سوی «پدر» میشود؛ سال ۱۳۹۶ بود که حمیدرضا عارف در جریان یک گفتوگوی رسانهای، بهصورت تلویحی خود را «ژن خوب» دانست؛ اظهارنظری که سیل انتقادها و حملههای رسانهای را متوجه محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید مجلس دهم کرد.
حاشیههای ماجرای «ژن خوب» در آن مقطع تا مدتها گریبانگیر عارف بود و سبب شد کلیدواژه «ژن خوب» بهعنوان مترادفی برای «آقازاده» وارد دایره لغات جامعه ایران و بهویژه کاربران شبکههای اجتماعی شود. با چنین پیشزمینهای هم بود که بهدنبال انتشار تصویری از حضور پسر معاوناول رئیسجمهور در مراسم معارفه وزیر جدید صمت، موج تازهای از انتقادها متوجه محمدرضا عارف شد.
انتقاد یا تسویه حساب سیاسی؟
از ۷ مردادماه ۱۴۰۳، که محمدرضا عارف ازسوی مسعود پزشکیان بهعنوان معاوناول رئیسجمهور منصوب شد، حاشیهها پیرامون عارف کم نبودهاست. از فضاسازیها درباره نقش عارف در چینش وزرا گرفته تا گمانهزنی درباره مخالفت او با برخی چهرههای فعال در کمپین انتخاباتی پزشکیان، از جمله موضوعهایی بوده که طی هفتههای اخیر عارف را به هدفی برای انتقادها و نیش و کنایههای طیفهای مختلف جریان اصلاحطلبی تبدیل کردهاست.
در ادامه چنین روندی هم بود که ماجرای حضور پسر عارف در آیین معارفه وزیر صمت، زمینهساز طرح انتقادهای تازهای از معاوناول رئیسجمهور شد. برخی از او بهدلیل گشودن باب بازگشت آقازادهها به ساختارهای دولتی در ابتدای راه دولت چهاردهم انتقاد کردند و عدهای دیگر نیز انتقادهای خود را متوجه پزشکیان کردند و چنین رویهای را برخلاف اصول و وعدههای انتخاباتی رئیسجمهور ارزیابی کردند.
دراین میان عدهای هم به دفاع از عارف پرداختند و بسیاری از نقدها را غیرمنصفانه و با نیتهای سیاسی ارزیابی کردند. ازسوی دیگر بعضی کاربران شبکههای اجتماعی نیز حضور پسر عارف در یک مراسم دولتی را بهانهای برای «تسویه حساب سیاسی» با معاوناول رئیسجمهور عنوان کردند که ازسوی برخی سهمخواهان از دولت هدایت میشود. در ادامه به بررسی برخی واکنشها به حضور پسر معاوناول رئیسجمهور در یک مراسم دولتی در شبکههای اجتماعی میپردازیم.
محمدجواد آذریجهرمی (کانال تلگرامی)
azarijahromi@
صرف حضور فرزند مسئولی در جلسات نسبتا عمومی دولتی، مذموم نیست. آنچه مذموم است، دخالت آنها در امور اداره دولت است. محاکمه قبل از خطا، انصاف نیست.
محمد فاضلی
Mfazeli۱۱۴@
آقای عارف! درباره علت حضور پسرتان در جلسه رسمی دولتی، خیلی روشن توضیح بدهید. اگر بساط این گونه حضورها – به هر دلیلی – و مداخلات امثال این آقازاده جمع نشود، عاقبتش بیآبرویی برای دولت است. امثال من آبرو پیش مردم گرو نگذاشتیم که امثال پسر آقای عارف در متن و حاشیه دولت جولان بدهند.
عبدالله گنجی
ab_ganji@
برای بنده هم مثل بقیه سئوال است، پسر دکتر عارف در جلسه معارفه چه میکند؟ حتی ممکن است موجه باشد، خوب است توضیح داده شود. اما قسم میخورم اگر فرزند برخی دیگر از همین اصلاحطلبان بود، به رو هم نمیآوردند. موضوع خود عارف است. ظاهرا عارف سرنوشتی مثل لاریجانی یا ناطق و… در جریان مقابل دارد.
حسن آقامیری (استوری اینستاگرام)
آقای معاون اول! پسر شما چهکاره دولت است که در مراسم رسمی تکریم و معارفه وزیر صمت حضور داشتند!؟… اگر پستی دارند رسما اعلام کنید و اگر نه دولت خانه پدر شما نیست.
عبدالرضا داوری
DavariAbdolreza@
عارف و پسرش وارد کدام «منطقه ممنوعه» شدهاند و منافع چه کسانی را به خطر انداختهاند که اینگونه زیر ضرب رسانه رفتهاند؟ اگر حمیدرضا عارف رانتخوار بود، چرا در جلسه رسمی وزارت صمت، جلوی دوربین خبرنگاران بنشیند؟ رانتخواران که همیشه در دخمههای تاریک مینشینند و مرئی نیستند.
سید هادی کساییزاده/ روزنامه نگار
kasaeizadeh@
دست پسر #عارف را از دولت کوتاه کنید و حتی ۴ سال نفی بلد شود. آقازادهها حق ورود به دولت را ندارند. صدها مورد آقازاده فاسد و منافق در سالهای اخیر داشتیم. از دختر وزیر تا پسر شیرخشک، پسر سردار و غیره
سید مجتبی تقوی نژاد
smtaghavinejad@
اگر جای حمید عارف بودم در چنین جلسهای شرکت نمیکردم؛ اما موج حملات به دکتر #عارف را فراتر از نگرانی و دلسوزی برای دولت میدانم. برادر من؛ اینکه فقط یک پست معاون اولی در کشور داریم و آنرا به شما ندادند که دلیل خوبی برای زمین زدن معاون اول مستقر با بسیج عوامل رسانهای نیست.
عباس علی امیری
amiriabbas۱@
فهمش سخته؟
اشتباهی که مدافعان پسر #عارف می کنند این است که دفاع را روی ویژگی های شخصی می برند T در حالی که مشکل اصلی آقازادگی است که پدر مملکت را درآورده. بستری که همراه توزیع رانتهای سیاسی و اقتصادی است. عارف نباید نزدیک این ناحیه شود، چراکه کل عملکرد دولت را تحت شعاع قرار میدهد.
احسان پرنیان
ehsan_parniyan@
جناب #رئیس_جمهور #پزشکیان
از روز گذشته کاربران فضایمجازی از حامیانتان گرفته تا مخالفانتان، سئوالی از معاون اول شما جناب #عارف بابت دلیل حضور فرزندش در جلسه معارفه وزیر صمت پرسیده اند و شائبههایی ایجاد شدهاست! انتظار است در دولت شما بدون حمله و اتهامزنی به پرسشکنندگان به این سوال پاسخ داده شود! حتی اگر سئوالشان اشتباه است بهصورت منطقی دلیل بیاورند که این سئوال اشتباه است!
سید محمد صحفی
sohofim@
من تعجب میکنم از مسئولین ارشد دولت نهجالبلاغه که آقازادههاشان را دیگران باید از سالنهای تصمیمگیری بیرون بیندازند و نه خودشان.
مصطفی نجفی
Mostafa_Najafii@
گزاره صحیح اول: پسر آقای #عارف نباید دخالتی در امور سیاسی مرتبط با پدر و دولت داشته باشد.
گزاره صحیح دوم: حمله برخی از دوستان اصلاح طلب(البته نه همه آنها) به عارف و پسرش، لزوما از سر پایبندی به اصولی مانند عدالت و مبارزه با فساد و رانت نیست! بلکه به خاطر زدن عارف و منافع شخصی است!
سینا جهانی
sina_jahaani@
علت حضور پسر دکتر #عارف در جلسه معارفه وزیر صمت از ۳ حالت خارج نیست:
۱-پسر معاون اول در گنجاندن #اتابک در کابینه نقش داشته
۲-از اتابک پست گرفته
۳-قرار است به نمایندگی از پدرش یا ذیل منافع خودش، در وزارت صمت مهرهچینی کند.
اینکه چرا معاون اول و وزیر صمت مجوز حضورش را دادهاند؟ الله اعلم! پیشتر نوشته بودم که عارف، به لحاظ جایگاه بزرگی که دارد میتواند عامل سقوط یا صعود دولت #پزشکیان باشد. با این دستفرمان اما او پاشنه آشیل #دولت_وفاق خواهد بود…