سخنگوی وزارت خارجه تأکید کرد: اینکه ایران بتواند به صورت عادی فعالیتهای تجاری و بانکی خودش را انجام دهد. بحث تضمین هم ناظر بر این است که مطمئن شویم اگر به نتیجه برسیم دوام خواهد داشت و طرفها به تعهدات عمل خواهند کرد.
به گزارش جریان نو، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ماه در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه، پاسخگوی سئوالات خبرنگاران شد.
بقائی درباره مکان گفتوگوها و حواشی در این خصوص گفت: ما خیلی فکر نمیکنیم مناسب باشد در خصوص حواشی غیرمهم صحبت کنیم. آنچیزی که مهم است، عمان به عنوان میزبان و واسطه پیشنهاد داد که دور دوم در جایی غیر از مسقط برگزار شود.
وی ادامه داد: محل هم با تفاهم هر سه طرف تعیین شد. دولت ایتالیا همکاری خوبی کرد. تعیین جا با پیشنهاد عمان و توافق طرفین بود. دور بعدی مذاکرات، شامل نشستهای فنی و مذاکرات در سطح مقامات ارشد، به احتمال زیاد روز شنبه و مجدداً در مسقط برگزار خواهد شد.
وی درباره اهداف مذاکرات و رایزنیها در این مذاکرات با آمریکا گفت: اصولا تحریمهایی که علیه ایران اعمال شده جملگی ناموجه و غیرقانونی بوده و از این جهت تفاوتی بین تحریمها قائل نیستیم. ما تجربه برجام را هم داریم و بدعهدیهایی که صورت گرفت، طبیعی است که مطالبه اساسی ما در هر مذاکرهای برداشتن تحریمها به نحوی که آثار ملموس و کاملا موثری داشته باشد، است.
سخنگوی وزارت خارجه تأکید کرد: اینکه ایران بتواند به صورت عادی فعالیتهای تجاری و بانکی خودش را انجام دهد. بحث تضمین هم ناظر بر این است که مطمئن شویم اگر به نتیجه برسیم دوام خواهد داشت و طرفها به تعهدات عمل خواهند کرد.
قرار نیست جزئیات مذاکرات در رسانهها بحث شود
وی در پاسخ به این سوال که در مدت اخیر گمانهزنیهای رسانهای درباره جزئیات دومین دور مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و ایالات متحده منتشر شده چنان که روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز ادعا کرده که تهران پیشنهادهایی برای مشارکت کشورهای دیگر در برنامههای هستهای خود مطرح کرده است. آیا ۲ هیات در این دور مذاکرات به جزئیات پرداختند یا فقط بر سر کلیات توافق کردند، گفت: جزئیات و مطالب گفته شده در برخی از رسانهها در مورد مذاکرات را تأیید نمیکنیم و صرفا گمانهزنیهای رسانهای است.
وی تاکید کرد: قرار نیست جزئیات این مذاکره در رسانهها بحث شود و هیچ کدام از مسائلی که مطرح شده را تأیید نمیکنیم. ما هنوز در ابتدای یک مسیر طولانی هستیم، بنابراین هیچ کدام از مسائلی که مطرح شده را ما تایید نمیکنیم.
روانچی با آمریکاییها گفتوگویی نداشته است
وی همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با شایعههای منتشر شده مبنی بر اینکه پیش از آغاز گفتوگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا، «مجید تخت روانچی» با آمریکاییها گفتگوها و رایزنیهایی داشته است؟ گفت: این موضوع به هیچ عنوان صحت ندارد.
حضور گروسی در رم بنا به تصمیم خودش بود
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد حضور گروسی در رم در زمان برگزاری گفتوگوهای غیر مستقیم بین ایران و آمریکا در ایتالیا اظهار کرد: حضور مدیر کل آژانس در رم بنا به تصمیم خودشان بود و ما دیداری در رم با ایشان نداشتیم. ما در تهران چند روز پیش از انجام گفتوگوهای رم با ایشان گفتوگو داشتیم و بحث جدیدی وجود نداشت که در مورد آن بخواهیم با ایشان گفتوگو کنیم.
آژانس از موضعگیریهای سیاسی بپرهیزد
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد رایزنیهای صورت گرفته در ارتباط با گزارش جامع که قرار است مدیرکل آژانس بینالمللی در ارتباط با برنامه هستهای ایران به شورای حکام ارائه کند، گفت: اصل این موضوع و قطعنامه صادر شده در این ارتباط سازنده نبود و ما مواضع خود را در این زمینه به آقای گروسی مطرح کردیم. مهم این است که آژانس نقش سازنده و مستقل خود را طبق اختیارات و وظایفی که بر اساس اساسنامه آژانس دارد، انجام دهد و از موضعگیریهای سیاسی بپرهیزد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص تداوم رایزنیها با سایر اعضای برجام به ویژه چین و روسیه گفت: چین و روسیه، هم ۲ عضو مهم شورای امنیت هستند و هم به عنوان دوستان و شرکای مهم جمهوری اسلامی ایران همیشه در جریان روندهای مرتبط با موضوع هستهای ما بودند. از پیش از شروع این گفتوگوها، همانطور که عرض کردم، هم روسیه و چین و هم کشورهای منطقه در جریان قرار گرفتند.
وی افزود: ما حتی با کشورهای اروپایی، سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان به عنوان اعضای برجام در ارتباط بودیم و با آنها مشورت داشتیم. در مورد روند مسقط نیز این گفتوگوها را ادامه خواهیم داد، به جهت اینکه من قبلاً هم عرض کردم،کماکان قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام وجود دارد و این چند کشوری که اسم بردم، همه آنها از لحاظ حقوقی بخشی از این سند هستند و فکر می کنیم که برای اینکه هر روندی به صورت عادی و بدون مشکل پیش برود، لازم است که این رایزنیها ادامه پیدا کند.
منبع: ایسنا
۱ نظر
هر حقیقتی که بیان شود ابتدا مورد تمسخر قرار می گیرد ، سپس مورد شک و تردید واقع می شود و در نهایت پذیرفته می شود
—————————————————————————————————————–
منازعه اخیر ایران و امریکا و همچنین جنگ اوکراین منجر به افشای این حقیقت خواهد شد:
سلاح هسته ای مطلقا وجود خارجی ندارد.
و ان چیزی که در هیروشیما و ناکازاکی رخ داد یک فریبکاری نظامی برای ترساندن دولتها و ملتها بوده است و امریکا با تهدید دولتها بوسیله همین سلاح خیالی کنترل دنیا را به دست گرفت و مطابق منافع و سیاستهایش مهندسی و هدایت کرد.
تا این دروغ بزرگ در باورهاست ، دنیا همواره در شرایط جنگ ، قحطی ، تروریسم و بیماری های ساخته شده در ازمایشگاه ها قرار خواهد داشت.
سایت خبری اسپوتنیک روسیه و همچنین سازمان انرژی اتمی ایران مقاله ای را منتشر کرده اند که در ان ثابت شده است که سلاح هسته ای مطلقا وجود خارجی ندارد و یک تفنگ خالیست.
سلاح هسته ای یک شبه علم است و فقط در داستانهای تخیلی وجود دارد.