روزنامه کیهان در مطلبی به بررسی نحوه پاسخ احتمالی ایران به حمله اسرائیل پرداخت.
به گزارش جریان نو؛این روزنامه نوشت: حمله رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران در ساعات بامدادین روز شنبه ۵ آبانماه ۱۴۰۳، منازعه میان ایران و محور مقاومت با اسرائیل و حامیان آن در غرب را وارد مرحله جدیدی کرد.
در شطرنج و دوئل قدرت میان ایران و رژیم صهیونیستی سیر تحولات و وقایع سرعت بسیار زیادی به خود گرفته و وضعیت را بسیار پیچیدهتر کرده است.
حمله ۵ آبان رژیم صهیونیستی گرچه گزاف بودن ادعاها و پوشالی بودن هیمنه رژیم صهیونیستی و حامیان آن را بیش از پیش آشکار کرد ولی از این منظر که گستاخی اخیر این رژیم، عبور از خط قرمزهای نانوشته منازعه بهشمار میآید، مستوجب اقدام هوشمندانه و بازدارنده است.
دوئل ایران و اسرائیل
«سون تزو» ایدهپرداز باستانی جنگ در چین، درباره محاسبه و شناخت دشمن، نکتهای جالب را بیان کرده است، وی در این زمینه عنوان میکند: اگر خود و دشمن را بشناسید، نیازی به ترسیدن از نتیجه صدها نبرد نیست و اگر دشمنان خود را نشناسید، بلکه خود را بشناسید، یک پیروزی بهدست میآورید و یک شکست میخورید. اگر خود و دشمنان را نشناسید در هر نبردی گرفتار خواهید شد.
حمله اخیر رژیم صهیونیستی به ایران، نشان داد که شناخت اسرائیل نسبت به تواناییهای ایران بسیار ناقص بوده و ایران علاوهبر آفند در سالهای اخیر دفاع نیز تمرکز ویژهای دارد.
به همین منوال، شناخت درست از رویکردی که دشمن اتخاذ کرده است، در تصمیمگیری در وضعیتهای پیچیده حیاتی است.
بررسی روند یکساله تصمیمگیری در اسرائیل، این نکته را به روشنی آشکار میکند که این رژیم و مهمتر از آن شخص نتانیاهو برای فرار از شکست اطلاعاتی و نظامی طوفان الاقصی و فرار از هرگونه پاسخگویی نسبت به جامعه صهیونیستی در زمان پایان یا فروکش کردن منازعات، دست به اتخاذ استراتژی «مرد دیوانه» در برابر مهمترین دشمنان خود یعنی ایران و محور مقاومت داشته است. این استراتژی که با هدف ایجاد رعب و وحشت و به تبعیت از آن عقبنشینی ایران و محور مقاومت در منازعه با این رژیم اتخاذ و پیگیری شده است، در ماههای سپری شده از سال ۱۴۰۳ شتابی عجیب به خود گرفته است. به همین ترتیب، اسرائیل با تلقی اینکه ایران در این دوئل عقب خواهد کشید دست به اقدامات گستاخانه پله به پله همچون حمله به کنسولگری ایران در دمشق، ترور شهید نصرالله و خبط اخیر خود در حمله هوائی به ایران داشت.
نگاهی به مواضع مقامات ارشد نظام همچون پزشکیان رئیسجمهور، قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در کنار مواضع و نامههای وزیر امور خارجه به دبیرکل سازمان ملل متحد درباره قطعی و محفوظ بودن حق پاسخ ایران به اسرائیل در کنار موضع رهبر معظم انقلاب حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای نشانگر این است که عزم جمهوری اسلامی ایران برای تنبیه اسرائیل قطعی است.
در کنار این، بررسی تحلیلها و گمانهزنیهای رسانههای معروف غربی در ۲۶ روز فاصله میان عملیات وعده صادق ۲ و حمله رژیم صهیونیستی در ۵ آبان، نیز نشانگر این است که این رسانهها که بازتابدهنده دیدگاه سیاسی در داخل غرب به شمار میآیند انتظار پاسخ ایران به هر حملهای را داشته و دارند و این مسئله را جدی میدانند. در همین راستا، گزارش نیویورک تایمز، در شامگاه جمعه و گمانهزنی این رسانه درباره، پاسخ ایران با ۱۰۰۰ موشک بالستیک، بازتاب بسیاری در سطح رسانههای رژیم صهیونیستی داشت.
آمادگی جهانی برای پاسخ ایران نشانگر این است که تلقی دنیا از دوئل میان ایران و اسرائیل، عقبنشینی ما نیست. این گمانهزنیها و اشارات به پاسخ قطعی ایران در روزهای پس از حمله ۵ آبان نیز ادامه یافت که در ذیل به برخی از آنها اشاره شده است.
برگمن: حمله ایران به اسرائیل قطعی است
رونن برگمن، روزنامهنگار نظامی – امنیتی رژیم صهیونیستی اعلام کرد بر اساس ارزیابیها، حمله ایران به تلافی اقدام اخیر اسرائیل قطعی است.
جیسون برودسکی، مدیر سیاستگذاری پروژه «اتحاد علیه ایران هستهای» در شبکه ایکس نوشت: «رونن برگمن امروز صبح به CNN گفت که ارزیابی اولیه در اسرائیل بر اساس اطلاعات و اظهارات عمومی این است که ایران به حمله اسرائیل در روز شنبه پاسخ خواهد داد».
یادآور میشود برگمن، روزنامهنگار، نویسنده و از تحلیلگر امور نظامی – امنیتی اسرائیل است که در روزنامههایی مانند یدیعوت آحارونوت و هاآرتص قلم میزند. او همچنین نویسنده برخی کتابهای امنیتی برای اسرائیل است.
گزارشگر شبکه ۱۴ اسرائیل: ایران در حال آماده شدن برای حمله مجدد به اسرائیل است
هیلل بیتون روزن، گزارشگر نظامی شبکه ۱۴ اسرائیل در گزارشی با اشاره به احتمالات درباره پاسخ ایران به حمله ۵ آبان اسرائیل عنوان داشت: «ارزیابی در اسرائیل این است که پس از کنترل خسارت و درک هزینه خسارات ناشی از حمله در شب جمعه و شنبه – ایران مایل به پاسخگویی خواهد بود و بنابراین ما در حال آماده شدن هستیم.»
امیچای ستین خبرنگار شبکهکان اسرائیل در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس عنوان داشت: منابع آگاه آمریکایی به من میگویند که ایالات متحده تخمین میزند که ایران همچنان میتواند با همان قدرت پیشین پاسخ دهد – یعنی صدها موشک بالستیک علیه اسرائیل شلیک کند. این در حالی است که ارزیابی آمریکا این است که آسیب به ظرفیت تولید موشک بر ماهیت واکنش احتمالی ایران تاثیر خواهد گذاشت.
تغییر محل جلسات کابینه اسرائیل به دلیل ترس از ایران
در پی اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی علیه ایران، منابع اسرائیلی خبر دادند که کابینه این رژیم به دلایل امنیتی محل برگزاری جلسات خود را به جایی دیگر انتقال یافته است.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت گزارش داد که جلسه کابینه به محلی امن انتقال یافته که در دفتر پیشین کابینه یا در مقر وزارت جنگ نیست.
راز زیمت پژوهشگر ارشد در مؤسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل و تحلیلگر مرکز اتحاد برای مطالعات ایران در دانشگاه تلآویو: سطح تهدیدات ایران در واکنش به حمله اسرائیل در حال افزایش است. در مورد تصمیمگیری در مورد پاسخ، اظهارات رئیسجمهور پزشکیان (ایران علاقهای به جنگ ندارد اما در حمله مناسب پاسخ میدهد)، قالیباف رئیس مجلس («پاسخ بر اساس مقتضیات قاطع خواهد بود») و سلامی، فرمانده سپاه، تعهد ایران را برای پاسخ بهویژه با توجه به پنج کشته در این حمله (چهار سرباز و یک غیرنظامی)، هر چند نه لزوماً فوری را دوباره افزایش میدهند.
نامه انتقادی گالانت به نتانیاهو و اعضای کابینه
گالانت وزیر دفاع اسرائیل در نامهای به بنیامین نتانیاهو عنوان داشته است: جنگ بدون جهتیاب در حال انجام است، تبادل ضربات با ایران نیاز به بهروزرسانی اهداف جنگ را افزایش میدهد. وضعیتی که ما بدون قطبنما و بدون بهروزرسانی اهداف جنگ در حال انجام آن هستیم، به مدیریت ستاد و تصمیمات کابینه لطمه میزند.
رسانههای صهیونیستی در گمانهزنیهای متعدد از احتمال برکناری گالانت و جایگزینی احتمالی گیدئونسار سخن به میان میآورند.
آل اسرائیل نیوز در همین راستا در گزارشی عنوان داشت: آیا گالانت جایگزین میشود؟ پیش از این نیز، گزارشها حاکی از آن بود که نتانیاهو قصد داشت گیدئونسار که اخیراً به عنوان وزیری بدون پست به ائتلاف پیوسته را جایگزین گالانت کند.
نه تعلل، نه شتابزدگی؛ نه بزرگنمایی و نه کوچک شمردن
اسرائیل چه در طی چندین دهه درگیری با ایران، چه در سالهای اخیر و چه در دوران پس از طوفان الاقصی بهخوبی این نکته را دریافته است که ایران چه از داخل خاک خود، چه در منطقه و چه در نقاطی که در مخیله این رژیم نخواهد گنجید، ظرفیتهای فراوانی برای تنبیه آنان دارد. حمله ۵ آبان اسرائیل، از این جهت که کذب لافهای یک ماهه اخیر این رژیم و ناتوانی آن در ضربه اساسی به کشورمان را آشکار ساخت، کوچک بودن هیمنه مصنوعی و پوشالی این رژیم را آشکار کرد. ولی خبط صهیونیستها در حمله به خاک ایران، گناهی نابخشودنی است که اسرائیل درد آن را خواهد چشید، دردی که در برابر همگان ضجه و ترس آنان را نشان خواهد داد.