برگشت بورس در کوتاه مدت

یک تحلیلگر بازار سرمایه، گفت: در کوتاه‌مدت، انتظار داریم که تحرکاتی بسیار کم‌رمق و کم‌جان و غیرهیجانی در بورس به....
بورس

جریان نو؛ بازار سرمایه روز گذشته (یکشنبه) و در نتیجه پاسخ متقابل ایران به تجاوز اسرائیل با خروج سرمایه از اکثر نماد‌ها همراه بود، به‌طوری که بیش از ۹۰‌ درصد تابلوی معاملاتی قرمز شد، با این وجود تحلیلگران معتقدند در کوتاه‌مدت روندی متعادل با مثبت‌های ملایم پیش‌روی بازار خواهد بود و روند بازار درمیان و بلندمدت بیشتر به افزایش دلار نیما و کاهش فاصله آن با دلار در بازار آزاد بستگی دارد.

ارزش معاملات خرد (سهام و حق‌تقدم) در بورس و فرابورس روز گذشته (یکشنبه ۲۶فروردین) در سطوح حداقلی و هزار و ۲۹۸‌ میلیارد‌ تومان بود که چنین سطحی از ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ بی‌سابقه بوده‌است. همچنین کل بازارسهام با خروج سرمایه حقیقی‌ها مواجه بود و ۹۹۶‌ میلیارد‌ تومان نقدینگی از کل بازار سهام خارج شد.

این در حالی بود که در پی ابهامات و برای جلوگیری از ریزش بیشتر، دامنه نوسان به مثبت و منفی یک کاهش یافت و از ابتدای روز گذشته روی تابلوی معاملات اعمال شده‌بود. داستان، اما در بازار‌های موازی دقیقا برعکس بود و دلار و سکه در نتیجه اخبار پیرامون پاسخ متقابل ایران به تجاوز اسرائیل با رشد قابل‌توجه همراه بودند. از آنجا‌که احتمال افزایش نرخ دلار نیما وجود دارد و از طرفی برخی از تحلیلگران سیاسی به احتمال آغاز جنگ وزن زیادی نمی‌دهند و از طرفی فصل مجامع نیز در پیش است، احتمال می‌رود روند متعادل و روبه‌رشد ملایمی پیش‌روی بورس باشد، اما در غیر این‌صورت احتمال ورود به یک دوره فرسایشی دیگر همچنان روی میز است.

متعادل متمایل به مثبت

مریم محبی، تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به اینکه هفته گذشته اتفاقات بسیار زیادی در بخش سیاسی جهان افتاد، گفت: نمونه این اتفاقات بحث تبادل پیام توسط واسطه‌ها بین ایران و آمریکا بود که این موارد می‌توانست برای بازار ایران مثبت باشد و واکنش‌های نسبتا مثبتی را نیز با رشد در بازار سرمایه و همچنین کاهش قیمت دلار به‌صورت مقطعی مشاهده کردیم، منتها آنچه در اواخر هفته گذشته اتفاق افتاد نشان داد اسرائیل همچنان دست از شیطنت در خاورمیانه برنداشته و به‌دنبال این است که از هر طریقی ایران را به‌صورت مستقیم درگیر تله‌ای که خود در آن افتاده بکند، به زبان ساده‌تر اسرائیل با جنگی که علیه حماس شروع کرد در تله‌ای افتاد که مایل است ایران را نیز در آن درگیر کند.

وی ادامه داد: پاسخ ایران نه به این منظر که بخواهد جنگی را شروع کند بلکه در پاسخ به اقدام فجیع اسرائیل بود؛ یعنی ایران با اقتدار یک‌سری رفتار‌های نظامی برای نمایش قدرت داشت و به‌نظر می‌رسد پاسخ ایران بیشتر پاسخ بازدارنده و مقتدرانه بود و سیاستمداران ایرانی هوشمندانه عمل کردند و نشان‌دادند که از جنگ گریزان هستند، اما تاب این را ندارند که کسی به کشور حمله کند، بنابراین به‌نظر می‌رسد افزایش قیمت دلار مقطعی باشد و ما شاهد اصلاح قیمت دلار بازار آزاد در ادامه هفته باشیم.

این تحلیلگر بازار سرمایه افزود: شرایط سیاسی همچنان به ضرر ایران نیست و انتظار نداریم قیمت دلار از این سطح بالاتر برود، اما به دلیل شیطنت‌های اسرائیل احتمال اینکه قیمت کامودیتی‌ها به محوریت دلار همچنان رو به بالا و افزایشی باشد و قیمت نفت رشد کند، منتفی نیست و به‌نظر می‌آید که در هفته‌جاری قیمت دلار و نفت در سطح جهان را در سطوح بالایی ببینیم. با توجه به اینکه بالغ بر ۶۰‌ درصد بازار سرمایه ایران کامودیتی‌محور است، بنابراین در این‌خصوص شرایط به نفع بازار است، اما در کوتاه‌مدت نمی‌تواند اثر هیجانی به بازار دهد و انتظار نمی‌رود قیمت دلار افزایشی باشد.

محبی گفت: در بحث کامودیتی‌های جهانی موضوع جدیدی را مشاهده می‌کنیم. در روز جمعه و زمانی‌که پاسخ ایران به حمله نظامی اسرائیل اعلام شد، برای اولین‌بار بعد از سال‌۲۰۲۰ و قبل از همه‌گیری کرونا شاخص دلار، تتر و اونس تقریبا همه همسو شدند و این نشان می‌دهد به هر حال کامودیتی‌ها در سطح جهان از بیم وارد‌شدن خاورمیانه به جنگ آماده می‌شوند و بعد از آن ما شاهد کاهش چشمگیر در قیمت رمزارز‌هایی مانند بیت‌کوین بودیم، بنابراین به‌نظر می‌رسد در قسمت کامودیتی‌ها، طلا، بیت‌کوین، گروه فلزات و حتی نفت اصلاحاتی داشته باشیم.

وی گفت: به‌صورت کلی تا جنگی را در منطقه مشاهده نکنیم، انتظار نمی‌رود قیمت‌ها در سطوح بالاتری قرار بگیرند و به روند افزایشی شدید ادامه دهند. روند افزایشی کامودیتی‌ها در سطح معقول و در حد تورم ناشی از قیمت انرژی در آمریکا به واسطه ناامنی‌ها و کم ثباتی‌ها در خاورمیانه ادامه می‌یابد و تا زمانی‌که وارد بحث جنگ نشدیم این روال ادامه دارد. در کوتاه‌مدت ما شاهد ورود به فصل مجامع شرکت‌ها هستیم و این موضوع می‌تواند برای بازار سرمایه ایران مثبت باشد و بسیاری از سهامداران با دیدن گزارش‌های دوره‌ای می‌توانند برای بهره‌بردن از شرایط مجامع شرکت‌ها سهامدار شوند و شاهد افزایش تقاضا در بخش سهام شرکت‌ها باشیم، از طرف دیگر نرخ بهره بین‌بانکی هم می‌تواند روی این بازار تاثیرگذار باشد که به‌نظر می‌رسد در هفته‌های آینده تکلیف نرخ بهره هم مشخص شود.

این تحلیلگر بازارسرمایه افزود: پس از سمت بازار داخلی و در کوتاه‌مدت انتظار داریم که تحرکاتی بسیار کم‌رمق و کم‌جان و غیرهیجانی به سمت مثبت داشته باشیم و بنابراین بازار پیش‌رو را متعادل و کمی مثبت پیش‌بینی می‌کنم.

رشد بورس همچنان در گرو دلار نیما

محمد خبری‌زاد، تحلیلگر بازار سرمایه نیز گفت: ادامه نزول بورس در فروردین ماه و رشد در بازار دلار و ارز و سکه بازار سهام را در شرایط بدی قرارداده بود و در حال‌حاضر معادلات منطقه هم به آن اضافه‌شده و باعث‌شده نرخ ارز و طلا رشد کند. از طرفی عرضه‌ها در بازار سهام شدید شد و همه این موارد دست به‌دست هم داد و بازار را به سمتی برد که می‌بینیم تقاضا در بازار نیست و پول‌های موجود نیز از بازار خارج شدند. معضلات بازار دو دسته است؛ یکی معضلات بنیادی و اقتصادی و دیگری معضل ابهامات منطقه‌ای. به‌نظر می‌رسد معضلات دسته دوم به‌زودی رفع خواهد شد، اما ما همچنان معضلات بنیادی و اقتصادی را داریم. نرخ دلار نیما و نرخ سود بانکی معضلات پیش‌روی بازار هستند و با درجه اهمیت دلار نیما می‌توان گفت بازار در انتظار رشد نرخ دلار نیما است و اگر نرخ دلار نیما تکان نخورد این موضوع روند فعلی فرسایشی را ادامه‌دار می‌کند و ثابت نگه‌داشتن نرخ دلار نیما باعث می‌شود بازار سرمایه نتواند عقب‌ماندگی خود را از تورم و بازار‌های موازی جبران کند.

وی ادامه داد: بازار سرمایه در شرایط فعلی پتانسیل خوبی برای رشد دارد، اما به شرط اینکه این دو مورد بنیادین حل شود یا حداقل کورسوی امیدی در این‌خصوص ایجاد شود که بانک‌مرکزی به این سمت خواهد رفت که این موضوع در شرایط کنونی وجود ندارد، این موضوع از مصاحبه آقای فرزین در عید هم مشخص بود و این سیاست برای اینکه بازار کمر راست نکند کافی است، اما بعد از خاتمه تنش‌های نظامی و سیاسی ممکن است بازار کمی رشد کند، اما رشد میان و بلندمدت پایدار بسته به حل مشکلاتی است که مرور شد.

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=30387

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • تازه ها
  • داغ ترین ها
www.novin.com

تصویر روز:

دیدنی ها

لینک‌های مفید