۹ تالاب مهم ایران ازجمله انزلی، هامون، جازموریان، بختگان، حوض سلطان، دریاچه نمک، بامدژ و شیمبا در همین تابستان به دلیل کمبود بارندگی، افزایش دما و برداشت بیرویه از منابع آبی به طور کامل خشک شدهاند.
به گزارش جریان نو، روزنامه اعتماد نوشت: ۹ تالاب مهم ایران ازجمله انزلی، هامون، جازموریان، بختگان، حوض سلطان، دریاچه نمک، بامدژ و شیمبا در همین تابستان به دلیل کمبود بارندگی، افزایش دما و برداشت بیرویه از منابع آبی به طور کامل خشک شدهاند.
آخرین گزارش و مطلبی که درباره وضعیت تالابهای کشور منتشر شده، مربوط به شهریور ۱۴۰۳ است. در این گزارش که تسنیم منتشر کرد، آمده است که ایران در تابستان ۱۴۰۳ با یکی از گرمترین دورههای تاریخ خود مواجه شد. این موج گرما که بسیاری از مناطق کشور را درنوردید، تاثیرات مخربی بر محیطزیست و به ویژه تالابهای کشور گذاشته است؛ همچنین در این گزارش به تصاویر ماهوارهای یا آنهایی که در شبکههای مجازی انتشار یافته، اشاره کرده و گفته ۹ تالاب مهم ایران ازجمله انزلی، هامون، جازموریان، بختگان، حوض سلطان، دریاچه نمک، بامدژ و شیمبا در همین تابستان به دلیل کمبود بارندگی، افزایش دما و برداشت بیرویه از منابع آبی به طور کامل خشک شدهاند و حالا یک سوال این که آیا خشک شدن تالابها فقط به دلیل گرمای هوا و تغییرات آب و هوایی است؟
پاسخ این پرسش خیلی عیان است؛ خیر. دلایل دیگری هم در خشک شدن تالابهای کشور دخیل بوده و هست که یکی از مهمترین دلایل آن انسانها و رفتار بد آنها با طبیعت است که هزاران نمونه از آن وجود دارد که میتوان به آن اشاره کرد. البته این رفتار فقط منوط به تالابها نیست، در همه جا انسانها رفتار غیرانسانی با طبیعت داشتند. اما در مورد تالابها نمونه بارز آن تصمیمی بود که محمود احمدینژاد درباره دریاچه ارومیه گرفت و روی آن جاده زد و اکوسیستم و حیات آن را طوری بههم زد که دیگر دریاچه ارومیه هیچ وقت به حالت ۲۰ سال پیش خود بازنگشت.