آیا استرس باعث رفلاکس می‌شود؟

بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) اختلالی است که در آن اسفنکتر تحتانی مری به اشتباه بسته می شود. بازگشت....
معده

به گزارش جریان نو، ممکن است یک اختلال اضطرابی شما را مستعد ابتلا به GERD کند، چه از طریق عوامل روانی یا عوامل فیزیولوژیکی که اسید معده را افزایش می‌دهند. برعکس، ممکن است علائم GERD مانند بی خوابی، درد قفسه سینه و سوزش سر دل واکنش استرسی را در بدن ایجاد کند که باعث ایجاد اضطراب می شود.

 بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) اختلالی است که در آن اسفنکتر تحتانی مری به اشتباه بسته می شود. بازگشت اسید معده به مری می تواند باعث سوزش سر دل و سایر علائم شود.

اضطراب یک وضعیت سلامت روان است که با نگرانی نامتناسب با موقعیت مشخص می شود و عملکرد روزانه را محدود می کند. انواع مختلفی از اختلالات اضطرابی وجود دارد و تخمین زده می شود که ۳۱.۱ درصد از بزرگسالان در ایالات متحده در مقطعی از زندگی خود به اختلال اضطراب مبتلا شوند.

اگرچه ممکن است GERD و اضطراب کاملاً نامرتبط به نظر برسند، محققان معتقدند که بین این دو بیماری ارتباطی وجود دارد؛ در واقع، محققان از پزشکان می‌خواهند تا ارزیابی‌های سلامت روانی را برای هر بیمار مبتلا به GERD ارائه دهند تا بهترین نتیجه درمانی ممکن را فراهم کنند.

علل GERD

زمانی که ما غذا می خوریم، از طریق مری وارد معده می شود که برای کمک به هضم، اسید و پپسین تولید می کند. در یک فرد معمولی، اسفنکتر تحتانی مری مانعی است که از برگشت این اسید، پپسین یا غذا به مری جلوگیری می کند.

گاهی اوقات این اسفنکتر به درستی عمل نمی کند و اسید معده دوباره وارد مری می شود. این به خودی خود یک بیماری قابل تشخیص نیست و بسیاری از افراد گهگاه در طول زندگی خود این را تجربه خواهند کرد. با این حال، زمانی که این وضعیت در درازمدت رخ می دهد، ممکن است یک فرد علائم و عوارض تاثیرگذار بر زندگی را تجربه کند و GERD تشخیص داده شود.

محققان یک علت واحد قابل شناسایی برای GERD پیدا نکرده اند. با این حال، عوامل فیزیکی که می توانند باعث ریفلاکس شوند عبارتند از:

اسفنکتر تحتانی مری ضعیف یا آسیب دیده

تاخیر در تخلیه معده

اتساع شکم (مانند بارداری)

عفونت هلیکوباکتر پیلوری (که می تواند محتوای اسید معده را افزایش دهد)

فتق هیاتال

مشخص نیست دقیقاً چرا این وضعیت اتفاق می افتد و پاسخ احتمالاً بر اساس شرایط هر فرد متفاوت است.

علائم GERD عبارتند از:

رفلکس اسید

سوزش سردل

درد سینه و شکم

بوی بد دهان

خس خس سینه

سرفه مزمن یا گرفتگی صدا

مشکل در بلع

حالت تهوع یا استفراغ

بیخوابی

عوارضی که ممکن است در اثر GERD درمان نشده ایجاد شود عبارتند از:

ازوفاژیت
تنگی مری
مری بارت
آدنوکارسینوم مری
آسم
لارنژیت
سایش مینای دندان

GERD و اضطراب

چندین مطالعه نشان داده اند که اضطراب در افراد مبتلا به GERD به طور قابل توجهی بیشتر از افراد بدون GERD است و کاملاً مشخص نیست که چرا. محققان دو نظریه در مورد ارتباط بین GERD و اضطراب ارائه کرده اند:

اضطراب ممکن است باعث ایجاد GERD شود یا احتمال ابتلای فرد به GERD را افزایش دهد. به دلیل شیوع افراد مبتلا به GERD و اضطراب، برخی از محققان این فرض را مطرح کرده اند که اضطراب می تواند فرد را مستعد ابتلا به GERD کند.

سایر محققان پیشنهاد کرده اند که شرایط روانی، از جمله اضطراب، ممکن است اثرات فیزیولوژیکی داشته باشد که منجر به GERD شود، مانند تغییر حرکت مری و افزایش ترشح اسید معده از طریق پاسخ استرس بدن. این نظریه در مطالعات حیوانی با موش‌ها تایید شده است، اما در مطالعات اخیر انسانی تایید نشده است.

علائم GERD ممکن است اضطراب را افزایش دهد. همچنین به نظر می رسد بین شدت علائم GERD و اضطراب رابطه وجود دارد. داشتن علائم شدید GERD می تواند یک تجربه استرس زا باشد و در نتیجه ممکن است اضطراب را افزایش دهد.

یک مطالعه افراد مبتلا به GERD را در یک دوره ۲۴ ساعته زیر نظر گرفت و دریافت که سطح بالاتر اضطراب با شدت بالاتر درد و سوزش رترواسترنال مرتبط است. مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۹ نشان داد که در افراد مبتلا به GERD، اضطراب در کسانی که درد قفسه سینه نیز داشتند افزایش یافته است.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ همچنین ارتباط مثبتی بین GERD، اضطراب و کیفیت پایین خواب که یکی از علائم مشترک این دو بیماری است، نشان داد.

متأسفانه، به دلیل نحوه انجام این مطالعات، مشخص نیست که آیا علائم GERD اضطراب را بدتر می کند یا اینکه آیا اضطراب علائم GERD را بدتر می کند. با این حال، واضح است که بین این دو رابطه مستقیمی وجود دارد.

علائم همپوشانی اضطراب و ریفلاکس معده به مری

در حالی که GERD و اضطراب دو وضعیت متمایز با مشخصات علائم و معیارهای تشخیصی خاص خود هستند، اما برخی علائم همپوشانی دارند. این شامل:

کیفیت خواب ضعیف
حالت تهوع
استفراغ
درد قفسه سینه
درد شکم

درمان GERD و اضطراب

اگر فردی مبتلا به GERD و اضطراب باشد، داشتن یک برنامه درمانی با در نظر گرفتن هر دوی این شرایط بسیار مهم است. این به این دلیل است که داروهای رایجی که برای درمان اضطراب استفاده می‌شوند، علائم GERD را بدتر می‌کنند.

به عنوان مثال، ممکن است بخواهید از مصرف بنزودیازپین‌ها اجتناب کنید، زیرا این داروها می‌توانند آستانه درد بدن را کاهش داده و حساسیت و درک دردناک فرد از علائم رفلاکس را افزایش دهند.

مهم است که بهترین دارو را با پزشک خود با در نظر گرفتن سابقه شخصی و موقعیت منحصر به فرد خود در میان بگذارید.

درمان اضطراب

داروهایی که می توانند به افراد مبتلا به اضطراب و GERD کمک کنند عبارتند از:

داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCAs)

مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)

مهارکننده‌های بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین (SNRIs) یکی دیگر از داروهایی است که معمولاً برای درمان اضطراب استفاده می‌شود که نشان داده نشده است علائم GERD را بدتر کند.

درمان GERD

پزشکان ممکن است ترکیبی از داروهای بدون نسخه و تجویزی را برای درمان GERD توصیه کنند. در موارد نادرتر، جراحی ممکن است لازم باشد.

درمان‌های معمولی برای GERD که در صورت داشتن اضطراب منع مصرف ندارند عبارتند از:

آنتی اسیدهای بدون نسخه
مسدود کننده های H۲
مهارکننده های پمپ پروتون
جراحی فوندوپلیکاسیون

سایر گزینه های درمانی

علاوه بر دارو یا جراحی، سایر گزینه های درمانی و تغییرات سبک زندگی مناسب برای اضطراب و GERD عبارتند از:

روان درمانی یا مشاوره

خوردن یک رژیم غذایی متعادل

اجتناب از غذاهای محرک

کاهش استرس

آرامش داشتن

یوگا

مراقبه

بهداشت خواب

اهمیت کیفیت خواب

همانطور که سبک زندگی خود را برای درمان اضطراب و ریفلاکس تنظیم می کنید، تمرکز بر کیفیت و طول خواب ممکن است مفید باشد. تحقیقات ارتباطی بین اضطراب، GERD و کیفیت خواب ضعیف پیدا کرده است.

ما رابطه دقیق بین اینها را نمی دانیم، اما این نظریه مطرح شده است که بهبود کیفیت خواب می تواند باعث بهبود GERD و علائم اضطراب شود.

الگوهای خواب خود را با پزشک یا درمانگر خود در میان بگذارید. آنها ممکن است مکملی مانند ملاتونین یا تغییراتی مانند استفاده از پرده خاموشی، حذف وسایل الکترونیکی از اتاق خواب و موارد دیگر را توصیه کنند./ منبع: سلامت نیوز

لینک کوتاه خبر:

http://jaryaneno.ir/?p=30711

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • تازه ها
  • داغ ترین ها
www.novin.com

تصویر روز:

دیدنی ها

لینک‌های مفید